Gazdaság

Van egy magyar város, ahol nem építették, hanem felszántották a focipályát

hvg.hu

A pályán évtizedek óta nem játszottak már profi meccset, most egészen másra használják, és rászorulóknak is segítenek ezzel.


 

Cukkini, paradicsom és kukorica nő Ajkán az egykori Videoton pályán, amelyet felszántottak és közösségi kertté alakítottak – tudósított a hétfői RTL Híradó.

 

 

A foltokban megmaradt fű és az egykori öltöző jelzi, hogy a kert helyén valamikor focipálya volt.

 

Profi meccset ott évtizedek óta nem játszottak, az önkormányzat tavaly döntött a közösségi kert kialakításáról: tizenöt parcellát jelöltek ki, hogy a rászorulók zöldséget termelhessenek. Nyugdíjasok, értelmi sérültek, hátrányos helyzetűek művelik a kertet.


 

A parcellát ingyen kapták, az öntözéshez szükséges vizet is a település biztosítja, az egyetlen feltétel az volt, hogy a termény tizedét rászorulóknak kell adni.

 

A kertészkedők szerint ez a program kiváló közösségépítő megoldás. Schwartz Béla MSZP-s polgármester szerint a kert bővíthető, akár a duplájára, 30 parcelláig ebben a városrészben.

 

A tervek szerint jövőre Ajka egy másik részében újabb kertet alakítanának ki, és ott már gyümölcsöt is termesztenének.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top