Politika

Egyetlen ábra, amelyből kiderül, mennyire korrupt hely lett Magyarország

hvg.hu

Már a románok is kevésbé korruptnak érzik a saját országukat, mint a magyarok. Szlovákia is elhúzott tőlünk, Csehország tisztasága pedig már-már beláthatatlan távolságban van.






 

Évről évre egyre korruptabbnak érzik a magyarok az országot. Az Eurostat és a Transparency International most azt mutatta be, hogyan változott a korrupcióérzékelés az elmúlt években, és nagyon nem lehetünk büszkék arra, ami nálunk történik.

 

© Eurostat

 

Még 2012-ben is sokkal rosszabbul állt nálunk a régiónk több országa, utána azonban óriási zuhanásba kezdtünk. Az ábrán is jól látszik: öt év alatt sikerült elérni oda, hogy már a hagyományosan Európa egyik legkorruptabb országának tartott Románia lakói is jobbnak érzik a saját helyzetüket, mint a magyarok. A cseheknél nagyot javult a hangulat, de a szlovákok is kevésbé korruptnak érzik az országukat – igaz, a felmérés 2017-ig tartott, vagyis ezekben a számokban még nincs benne az, hogy idén tavasszal a szlovák kormány megbukott, miután meggyilkoltak egy, a politikai elit olasz maffiakapcsolatai után kutató újságírót.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top