Politika

Orbán: Magyarország soha nem termelt ki elnyomó ideológiákat

hvg.hu

Gulág-emlékművet avattak a III. kerületben, a miniszterelnök pedig avatóbeszédet mondott. De többnyire a brüsszeli bürokraták ellen beszélt.






 

Beszéde elején Orbán a Gulágra elhurcoltakról, az ártatlan áldozatokról és a túlélőkről, a hazatértekről szólt, majd rátért az aktuálpolitikára.

 

Szerinte a mai állapotokat nem természetesnek, sokkal inkább kivételesnek kell tekintenünk, kegyelmi állapotnak, amit csak úgy tarthatunk fenn, ha elszántak vagyunk. Meglátása szerint Európa korszakalkotó eszmék és világpusztító ideológiák hazája egyszerre, a nemzetiszocializmus, a nemzetközi kommunizmus és a népeket gyarmati sorba terelő modern imperializmus is tőlünk nyugatra ütötte fel a fejét először.

Legyünk büszkék arra, hogy Magyarország olyan ország, amely sohasem termelt ki elnyomó ideológiákat, és nem akart senki gyarmati sorba terelni. A mi népünk a józan emberek országa. Tudja, hogy a békesség, szabadság, függetlenség nem csak nekünk fontos, elismeri mások jogát is erre.

 

Kijelentette, nincs emberarcú kommunista rendszer, a kommunizmus valódi arcát Gulágnak hívják, majd hozzátette, Marx és Lenin szelleme még ma is felsejlik Európában, a kommunista vezérek szobrai néhány európai politikus fejében még ma is állnak.






 

Beszélt az olasz választásokról is, már nem csak Magyarország, Olaszország sem akar bevándorló ország lenni, de szerinte az olasz választások eredményét sokan meg akarták akadályozni. „Magyarország legnagyobb értéke a szuverenitása” – tette hozzá. Épp ezért minden zavaros ideát, idegen hatalmat szolgáló tervet a határon kívül kell tartani szerinte.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top