Politika

Itt a Fidesz legújabb mesterterve. A hajléktalanok lesznek az új “migráncsok”

Pestibulvar.hu

Senki nem gondolta, hogy a bevándorlókkal kapcsolatos politikai hisztéria fenntartható lehet a következő négy évben is. Világos volt, hogy érdemi politika híján Orbánnak szüksége lesz olyan gumicsontra, amivel tematizálni tudja a közvéleményt és újabb indulatokat, félelmeket generál majd.






 

A Fidesz nem csak érzésből politizál. Mindent megmérnek. Számos kutató cég dolgozik azon, hogy megmondják a vezérnek, mi az a téma, amivel tűzbe lehet hozni a választókat. Mitől félnek, mi irritálja őket és mit szeretnek igazán. Így jutott el Orbán a hajléktalanokhoz. Természetes, hogy főként a főváros egyes kerületeiben sokakat irritál az utcán élő emberek látványa. Természetes, hogy bárki, akit megkérdeznek, azt válaszolja arra a kérdésre, hogy „Zavarja-e Önt, hogy hajléktalanok fekszenek, élnek az utcákon, tereken, aluljárókban?”-, hogy igen. Nem nehéz tehát levonni a következtetést, hogy nem véletlenül kezdtek bele ennek a témának a boncolgatásába. Jól kitalálták, hogy a baloldali ellenzék valószínűleg nem fog tudni erre a felvetésre, csak olyan választ adni, ami a humánus szempontok szerint való.  Egy baloldali párt, emberi megoldási javaslat nélkül nem szavazhat meg olyat, hogy „tűnjenek el az utcáról a hajléktalanok!” Erre játszik most a Fidesz.

 

Tudják, hogy ezer indulat feszül a budapestiekben. Tudják, hogy a lakosság csaknem 90%-át zavarják az utcán élő emberek. Ez a téma azonban csúnyán vissza is üthet. A jelenlegi hajléktalanok ugyanis már a NER-ben váltak fedél nélkülivé. Ráadásul nem csak azokat nevezzük így, akik a közterületeket használják lakásként. Számtalan devizahiteles család került az utcára. Akik a társadalom szemében szintén hajléktalanok ugyan, de más megítélés alá esnek, mint a saját ürülékükben, részegen fekvő emberek.  A róluk való gondoskodás állami feladat. Lenne..

Itt azonban inkább a gyűlöletkeltés újabb próbájával állunk szemben. Először eszkalálni a problémát (lásd: migránsok a keletiben), majd megoldást kínálni, ami hosszú távú intézkedéssorozatot igényel.

Hatalmas összegben mernék fogadni, hogy a fővárosi önkormányzati választás legfőbb kérdése a hajléktalanság lesz.

Nyugodjon meg!  Addigra már lehet hogy Ön is gyűlölni fogja ezeket az embereket és azt fogja hinni, hogy ha nem a Fidesz nyeri az önkormányzati választást, akkor az Ön lakásába vagy szomszédjába is hajléktalanokat fog beköltöztetni valamelyik gonosz, demokratikus ellenzéki párt jelöltje.  Jóelőre szólunk. Szerintünk még azelőtt érdemes mindenkinek ezt az információt megosztani ismerőseivel, mielőtt megindul a Habony-féle hazugsággyár működése és túl késő lesz elmagyarázni a kevésbé tájékozottaknak, hogy mindez nem más, mint egy újabb indulat és gyűlöletkeltés, ami kizárólag a Fidesz hatalmi törekvéseinek eszköze.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top