Politika

Rejtélyes okból válnak titkossá a kormányülések – készülhetett egy botrányos felvétel?

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A 2018-as központi költségvetés megalapozásáról szóló törvényjavaslatban lett gondosan elrejtve, hogy változik a kormány ügyeinek dokumentálása. Az újdonság: ezek után nem lesznek rögzíthetők hangfelvételen a kabinet ülései.

 






Az Index azt írja, az ülések rögzítéséről a 2010 évi XLIII. törvény rendelkezik, ennek 17. §-a bővebben is rendelkezik arról, hogy az ülésekről hangfelvétel készülhet. A kedd este, Semjén Zsolt által beterjesztett törvényjavaslat szerint ez vesztené hatályát. Hogy miért lesz eztán így, az rejtély.

 

A jövőben tehát hangfelvétel nem – csak emlékeztető készülhet a kormányülésekről. Mivel a felvételek nyilvánosságra hozataláról eddig is a miniszterelnök döntött, a változás igazából annyi, hogy az ülésen elhangzottak már nem lesznek szó szerint megismerhetők.

Az eddig is csak Orbán hangulatától függött, hogy készülhet-e hangfelvétel, ezentúl viszont már törvényi lehetőség sem lesz rá. Talán valaki rögzített valamit, ami miatt erre a lépésre szánták el magukat?

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top