Politika

Öt forinttal emelték a nyugdíját, erről több oldalas levelet kapott az Államkincstártól

hvg.hu

Most egy összegben 70 forinttal kapott többet a szatymazi nyugdíjas, az emelésről kapott levélben az áll, hogy visszamenőlegesen havonta öt forinttal emelték a járandóságát.






 

„Amikor kinyitottam a borítékot, akkor jött a hatalmas csalódás” – vallotta be a szatymazi Rácz József a delmagyar.hu munkatársának azt, hogy felesége már korábban megkapta az emelésről az értesítést, neki 28 ezer forint plusz érkezett a számlájára, ez havonta 2300 forint emelést jelent, ezért ő maga is többre számított. Az 1997-ben nyugdíjba vonuló szatymazi férfi vállalkozó-szakácsként dolgozott, az Államkincstár levelében az állt, hogy az emelés oka hivatalosan, hogy az öregségi nyugdíjban részesülő személy ellátását, a saját jogú nyugdíjasként történt foglalkoztatása, vállalkozóként végzett kiegészítő tevékenysége alapján a naptári évben elért, nyugdíjjárulék-alapot képező jövedelem összege egy-tizenketted részének 0,5 százalékával növelni kell. Rácz László elmondta, 1959-től volt munkaviszonya egészen 1997-ig, amikor agyvérzés miatt rokkantnyugdíjas lett.

 

„A hetven forintból pont egy kört mehetünk a Lidlben, de vásárolni sajnos nem lesz miből” – mondta Rácz László a delmagyar.hu munkatársának.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top