Gazdaság

Durva drágulás jön ősszel, 440 forintba is belekerülhet majd egy kiló kenyér

168ora.hu

Duplájára kellene emelni a kenyér árát, hogy ne legyen veszteséges a sütőipari cégek több mint fele – mondta az ATV Híradójának egy hajdúsági cégvezető. Ráadásul kevesebb búza terem az idén, így várhatóan emelkedik a liszt, és így a kenyér ára is. Szeptembertől 10-15 százalékos drágulást becsülnek a szakemberek.






 

„Európában csak Bulgáriában olcsóbb a kenyér, a sütőipari ágazat szenved attól, hogy nincsenek normális árak” – ezt Szakács Tamás, a Hajdúsági Sütödék Zrt. vezérigazgatója mondta. Hozzátette, hogy ebben az évben két lisztáremelést csináltak végig úgy, hogy nem emelték a kenyér árát, de

a mostani emelkedést már a fogyasztók is érezni fogják szeptembertől.

 

A következő években helyre kell tenni az ágazat jövedelmezőségét: a sütőipari cégek 60 százaléka veszteséges, nem tudja rendesen fizetni a dolgozóit” – jelentette ki Szakács Tamás.

 

A szakemberek szerint 10-15 százalékos drágulásra is lehet számítani szeptembertől. Ez azt jelenti, hogy aki például

A most 380 forintos parasztkenyeret választja a pékségben, az ősztől akár 440 forintot is fizethet.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top