Belföld

Népszavazást kezdeményeztek, hogy alsó tagozatban legfeljebb négy, felsőben maximum öt óra lehessen naponta

Fotó: MTI/Varga György

felfüggesztett LMP-s politikus, Kassai Dániel XVIII. kerületi önkormányzati képviselő azt szeretné elérni, hogy csökkenjen a diákok és a tanárok leterheltsége is – írja a hvg.hu.


 

Kassai szerint a jelenleg a Nemzeti Alap Tanterv olyan iszonyatos mennyiségű tananyagot ír elő, hogy az nem csak megterhelő a pedagógusok és a diákok számára, hanem értelme sincsen. Kezdeményezése szerint az  általános iskolák alsó tagozatában a kötelező és választható tanítási órák száma egy tanítási napon nem haladhatná meg a négy tanítási órát, a felsőben pedig az ötöt.

 

Fotó: MTI/Varga György

 

A középiskolákban a kötelező és választható tanítási órák száma egy tanítási napon nem haladhatná meg a hat tanítási órát, a pedagógusok kötött munkaideje pedig a 22 órát.

– Egész egyszerűen semmi értelme nincs a hetedik, nyolcadik óráknak, ugyanis addigra a gyerekek olyan mentális és fizikai kimerültségbe kerülnek, hogy tanár legyen a talpán, aki ilyenkor bármi értelmeset tud tanítani nekik

– indokolt Kassai a kezdeményezést.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top