Politika

Húzza az időt a minisztérium, csak nem akarják kiadni a kórházi fertőzések adatait

168ora.hu

Hónapokkal korábban ki kellett volna adnia az Emberi Erőforrások Minisztériumának az adatokat a kórházi fertőzésekről. Most mégis inkább a Kúriához fordult azért, hogy vizsgálják felül a jogerős ítéletet, ami adatszolgáltatásra kötelezi az Emmi-t – tette közzé a hírt a Társaság a Szabadságjogokért honlapján.






 

Másodfokon pert nyert a TASZ a minisztériummal szemben idén áprilisban. Az ítélet szerint a tárcának 15 napon belül eleget kell tennie az adatszolgáltatásnak, de azóta sem történt semmi az ügyben. A minisztériumnak azt kellene kiadnia, hogy melyik kórházban mennyi fertőzés történt.

 

Fotó: 168 Óra archív

 

Az Emmi arra hivatkozik, hogy a kért adatok személyes adatnak minősíthetők. A TASZ szerint ez alaptalan, mivel  ezek összesített, statisztikai adatok, amikből nem lehet visszakövetkeztetni az egyes betegekre. A jogvédők úgy vélik, hogy ezzel az érvvel aligha tudják elérni, hogy a Kúria megfordítsa a korábbi jogerős döntést, ami csak azt mutatja, hogy a minisztérium időhúzásra játszik.






 

Amint arról mi is beszámoltunk, július elején az egészségügyi tárca közzé tette azt a kórházi fertőzések megelőzéséről szóló jogszabály-tervezetet, amit a kormányzat a fertőzések 20–30 százalékos csökkenését várja.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top