Politika

Óriási összeg, 90 milliárd forint áll bankbetétben Mészároséknál

hvg.hu

Pedig egy évvel korábban “csak” 4 milliárdra rúgott ez az összeg a Mészáros és Mészáros Kft.-nél.


 

Hirtelen óriásira nőtt a bankbetétje a dollármilliárdos Mészáros Lőrinc központi építőipari cégének, a Mészáros és Mészáros Kft.-nek – írja a 24.hu. A vagyonmérleg tervezetében 74,7 milliárd forintot mutattak ki. Egy évvel korábban még csak 4 milliárd forint volt a közbeszerzéseken taroló felcsúti cégnél.

 

A lap azt írja, a mérlegtervezet a V-Híd Építő Zrt.-vel elhatározott fúzió miatt készült, és a tavaly év végi állapotot tükrözi. A vasútépítő céget néhány hónapja szerezte meg a Mészáros-házaspár, de csak most olvasztották be a Mészáros és Mészáros Kft.-be.

A V-Híd a Cégközlönyben megjelent hirdetmény alapján 16,5 milliárd forint bankbetétet mutatott ki, így a fúzió után elképesztő összeg, több mint 90 milliárd forint található a cég számláján.

 

A portál azt írja, nem szokásos dolog, hogy ennyi készpénz legyen egy építőipari cégnél, még a Simicska-féle Közgépet a trónjáról letaszító tiszakécskei Duna Aszfalt Kft. mérlegében sincs sokkal több 30 milliárd forintos bankbetétnél. Ám a Mészáros-érdekeltségek működése, teszi hozzá a lap, sem szokványos, a betét pedig az uniós finanszírozású infrastruktúraépítésekkel és a magyar kormány nagyvonalú előlegfizetéseivel függ össze.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top