Belföld

Területet cserél Magyarország és Szlovákia

hvg.hu

A tulajdonosok kártérítést kapnak.


 

Változik a magyar-szlovák határ az Ipoly szabályozása és egy határon átnyúló szennyvízcsatorna miatt – derül ki a Magyar Közlönyből.

 

Ez azt jelenti, hogy Szlovákiától 177 ezer 802 négyzetmétert kapunk, és ugyanekkora területet adunk ingatlanokkal, egyéb építményekkel, berendezésekkel, növényzettel. A tulajdonosoknak a két ország kártérítést adott.

 

Korábban Nagy Boldizsár, az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának adjunktusa a 24.hu-nak magyarázta el, hogy a mostani területcsere hasonlít a korábbihoz, amit az 1999. évi LXXX. törvényben kihirdetett kétoldalú szerződés tett lehetővé. Az Ipoly, a Sajó és a Ronyva mint határfolyók vízgazdálkodási szabályozása érdekében engedte az államhatár megváltoztatását. Akkor Szlovákiától összesen 2 millió 94 ezer 393 négyzetméternyi terület került Magyarországhoz a rajta lévő ingatlanokkal együtt, amiért hazánk pontosan ugyanekkora részt – szintén az ott található építményekkel egyetemben – átengedett a szlovák félnek.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top