Politika

Dohányzásügyi miniszterelnöki biztos lett Lázár János

hvg.hu

A nemdohányzók fokozottabb védelmére és a dohánypiac szabályozására vonatkozó kormányzati teendők ellátása lesz a feladata.


 

Korábban mi is írtunk arról, hogy az országgyűlési választások után már nem jutott hely a kormányban Lázár János korábbi Miniszterelnökséget vezető miniszter számára. Lázár áprilisban bejelentette, hogy befejezi politikai pályafutását, ám Orbán Viktor néhány nappal megelőzte, és bejelentette, hogy átalakítja a Miniszterelnökséget.

 

Lázár János így sem marad munka nélkül: a Hivatalos Értesítő szerint Orbán Viktor miniszterelnöki biztossá nevezte ki. A hirdetmény szerint

a miniszterelnöki biztos tevékenysége a nemdohányzók fokozottabb védelme érdekében szükséges átfogó kormányzati teendők – és ezzel összefüggésben a dohánypiac szabályozására irányuló kormányzati feladatok – előkészítésére, összehangolására irányul.

 

Lázár a munkáért nem kap külön díjazást, csak egy egyfős titkárságot. A rendelet augusztus 15-én lép hatályba, ez alapján Lázár feladata lesz

  • a nemdohányzók védelmével kapcsolatos rövid és középtávú kormányzati stratégia összehangolása,
  • a dohányzókkal és az új dohánytermékekkel kapcsolatos kormányzati állásfoglalások kialakítása,
  • és az egységes dohánypiaci felügyelet létrehozására vonatkozó kormányzati koncepció megalkotása.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top