Politika

Magángéppel ment a Vidi BL-meccsére Orbán Viktor

hvg.hu

Vajon ki fizette a számlát?


 

Orbán Viktorról szinte mindenki tudja, hogy nagy focirajongó: a miniszterelnök sokszor megjelenik különböző meccseken itthon és más országokban is. Nem volt ez másként kedvenc csapata, a Vidi BL-meccsén sem. A kormányfő egy bolgár lap tudósítása szerint júliusban Bulgáriába utazott, hogy lássa a mérkőzést. Nem kellett ugyanakkor valamelyik fapados légitársaság járatán szorongania: Orbán Viktor egy magángéppel érkezett Várnába, ahol találkozott egy megyei vezetővel és Ivan Portnih várnai polgármesterrel – írja a K-Monitor.

 

Orbán Viktor hivatalos vagyonbevallása alapján nem számít tehetős embernek, éppen ezért kérdéses, hogy vajon ő, vagy valaki más fizette az utat. A Flightradar alapján a K-Monitor arra jutott, hogy Orbán egy (bécsi) Cessna c750-essel repülhetett. A portál igyekezett mindent megtudni a miniszterelnök sajtóosztályától az utazásról, ám Havasi Bertalan csupán annyit közölt:

Orbán Viktor miniszterelnök magánutazáson tartózkodott a jelzett napon [2018.07.25.] Bulgáriában; az utazása során közpénz felhasználására nem került sor.

 

Mindez ugyanakkor a K-Monitor szerint arra enged következtetni, hogy a miniszterelnök szívességi alapon utazhatott a magángéppel. Nem ez lenne az első ilyen eset: a miniszterelnök a zoom.hu egy korábbi cikke szerint például az elsők között próbálhatta ki az OTP-vezér új magángépét. Ugyanakkor nem csak ő, de a hozzá közelállók is gyakran választják a kényelmet: Mészáros Lőrinc és üzlettársa az Index szerint egy osztrák légitársaság luxus-magánrepülőgépén utazgatott Európában még az év elején.


 

A korrupcióellenes szervezetnek, a Transparency International Magyarországnak Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes külföldi vadászatai ötlöttek fel analógiaként:

“A Transparency International Magyarország nagy tétben merne fogadni arra, hogy Semjén Zsolt részszarvas vadászatai költségének más személy általi megfizetéséhez hasonlóan a főnöke, Orbán Viktor magánrepülős kiruccanása, aminek megfizetése során ‘közpénz felhasználására nem került sor’ sem minősül olyan adóköteles jövedelemnek, amiről a vagyonnyilatkozatban is illenék számot adni.”

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top