Belföld

A kormány szinte biztos csökkenti a szociális segélyre jogosultak körét

Rétvári Bence, az Emmi államtitkárának a szocialista Bangóné Borbély Ildikónak küldött írásbeli válaszában ugyan konkrét kijelentés nem hangzott el, ám annak tartalmából arra lehet következtetni, hogy a kormány olyan módon szeretné átalakítania szociális segély rendszerét, amint arról a Népszava a számolt be a hónap elején – írja a HVG.

 






A Népszava szerint egy belügyminisztériumi tervezet szerint úgy módosítanák a szociális törvényt, hogy a szociális segély odaítélésekor a közmunkásként szerzett bér összegét számolják bele a háztartás egy fogyasztási egységre eső jövedelmébe. Mindez azt jelentené, hogy nem nagyon maradna olyan család, ahol a nem dolgozó felnőtt jogosult lesz a segélyre.






Rétvári Bence konkrét elképzeléseket nem mutat be, ám többször megjegyzi: a kormány a segély helyett munka elvét követi. A kormány szociálpolitikájának kulcseleme, hogy minden munkaképes embernek legyen munkája. E szerint aligha légből kapott az elképzelés.

 

 

forrás: zoom.hu

 




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top