Politika

Egyre visszataszítóbb módszerek, Orbánnak már semmi sem drága

Pestibulvar.hu

Orbánisztán uralkodója már nem is akarja titkolni, hogy milyen rendszert épít. Persze hosszasan tudnánk sorolni a tőle származó idézeteket, melyek leleplezik alattomos lelkét, de csak a legutóbbit nézzük, mely hangos röhögést váltott ki az EU parlamentjének padsoraiban: „Mi sohasem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk…”  Majd rá két héttel fogják magukat, és bezárták a kormánylakáj Századvég Alapítvány folyóiratát a Századvég-et, felszámolták, kirúgták a főszerkesztővel együtt négyfős szerkesztőséget. A tágabb szerkesztőbizottság jelentős része maga mondott le a tagságáról. A hírek szerint nagyjából a szerkesztőbizottság fele jelezte, hogy ezek után ők sem maradnak tovább. Többek között Hörcher Ferenc, Körösényi András, valamint Kulcsár Szabó Ernő is lemondott.






 

A mérsékelt konzervatív hangnemet megütő lappal szemben valószínűleg az utolsó csepp egy tanulmány, Bod Péter Ákos írása volt. A Bérek, profitok, járadékok — magyar szemmel című írásában a volt pénzügyminiszter arról ír, hogy Magyarországon 2010 óta egy versenyt helyettesítő, torzító és a járadékjövedelmek kinyerésére irányuló modell nyert teret, mely „nem fér meg a demokratikus renddel, és hatékonysági veszteségekkel jár”. Lehet, az volt a baj, hogy a lap magáról azt állította: ” A Századvég olyan társadalomtudományi folyóirat, amely programszerűen vállalja a megközelítések sokféleségét, a politika méltóságát.” A lapot azonban nem csak átállították a kormánymédia újabb szócsövének, hanem egyszerűen a nekik nem tetsző tanulmányt tartalmazó példányt be is tiltották, visszavonták az elérhetőségét!

EZ MÁR NEM MÁS, MINT MAGA SZÍNTISZTA CENZÚRA, AMI UTOLJÁRA A RENDSZERVÁLTÁS ELŐTT VOLT JELLEMZŐ MAGYARORSZÁGRA!

 

Igen, miniszterelnök úr, mi már megszoktuk, hogy nem azt kell nézni, mit mond, hanem azt, hogy mit csinál. És ebből van egyre többeknek elege!

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top