Belföld

Hétfőn este Mészáros Lőrinc és az osztrák luxusrepülő is Londonban volt, Orbán nem

A kormány 4 napja próbálja ráhúzni Garancsi Istvánra a 17 milliárdos magángépet, amivel Orbán júliusban utazott. Garancsi azonban nem volt ott a Puskás-díj átadóján, Mészáros Lőrinc viszont igen, és pont akkor Londonban volt a luxusrepülő is. Orbán Viktor sajnos nem ért rá elmenni.





 

Hétfői cikkünk óta különböző kormánytagok állítják határozottan, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Garancsi Istvántól kapta ajándékba a luxusrepülős utat a MOL-Vidi bulgáriai meccsére július 25-én. Az ajándék értékéről különféle levezetések láttak napvilágot, de nem csak ezért sántít a magyarázat.

Cikkünk megjelenése után nem sokkal úgy tűnt, hogy az OE-LEM lajtstromjelű magángép útnak indul valahova, de fél óra egy helyben állás után inkább mégis Ferihegyen maradt. De csak egy darabig.

Ebéd előtt nem sokkal végre tényleg felszállt és elindult London felé, ahol helyi idő szerint délután 2 körül landolt. Londonban hat nemzetközi repülőtér van, melyek közül a Heathrow a legnagyobb, de híres még a Gatwick és a Luton is.

Az Orbán Viktor miniszterelnököt a Vidi bulgáriai meccsére szállító 17 milliárd forintos magánrepülőgép egy sokkal kevésbé ismert londoni repülőtéren, a RAF Northolton landolt szeptember 24-én.

A Heathrow-tól nagyjából 10 kilométerre fekvő Royal Air Force (RAF) Northolt a brit légierő legrégebbi, és máig fontos bázisa. Jelentős katonai szerepe mellett a RAF Northolt polgári gépeket is fogad, így szállhatott le itt az OE-LEM lajtsromjelű magánrepülő is hétfő délután.

Néhány órával az OE-LEM londoni landolása után a miniszterelnök kedvenc újságja, a Nemzeti Sport számolt be büszkén arról, hogy népes magyar küldöttség vett részt aznap este a londoni FIFA-gálán, ahol a világhírű magyar játékosról elnevezett Puskás-díj átadója is volt.

A lap beszámolója szerint jelen volt az eseményen

  • Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke, a FIFA alelnöke
  • Marco Rossi szövetségi kapitány
  • Róth Antal utánpótlás-szakágvezető
  • Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, a felcsúti Puskás Intézet igazgatója, a felcsúti Puskás Akadémia korábbi sajtófőnöke, Puskás-ügyi nagykövet
  • Spandler Csaba, a Puskás Akadémia egyik játékosa
  • Jakab János, a Puskás Akadémia felügyelőbizottságának elnöke
  • Mészáros Lőrinc, a Puskás Akadémia elnöke

A felcsúti delegációval utazó Jakab János 1989 környékén a középcsatárként játszó Orbán Viktor edzője volt az Erdért futballcsapatban. 2002-ben derült ki, hogy Jakab diplomataútlevelet kapott az első Orbán-kormány külügyminisztériumától. Egy parlamenti irat szerint Jakab János 2000-ben belpolitikai tanácsadóként kísérte el Orbán Viktor miniszterelnököt Sydney-be az olimpiára. A Puskás Akadémia beszámolója szerint 2010-ben Jakab, mint Orbán Viktor főtanácsadója kísérte el a magyar miniszterelnököt az Európa Bajnokság nyitómeccsére, és a hírhez csatolt fotón Mészáros Lőrinc is szerepel. Jakab a kezdetektől fontos szerepet tölt be az Orbán Viktor által alapított felcsúti Puskás Akadémián, de 2013 óta már nem miniszterelnöki tanácsadó.

A Nemzeti Sport külön kitért arra, hogy a magyar miniszterelnök nem vett részt a díjátadón: “Orbán Viktor miniszterelnök, az akadémia alapítója hagyományosan ismét meghívást kapott, de nem tudott elmenni Londonba.”

Azt nem indokolták, hogy mi miatt nem tudott elmenni Orbán Viktor a FIFA-gálára, ahol rendszeresen részt szokott venni. Sőt, 2014-ben ő adta át a legjobb gólért járó Puskás-díjat Zlatan Ibrahimovicnak, 2015-ben az OTP magángépén repült a gálára, 2017-ben pedig Diego Maradona mellett ült.

 





 

Idén mindenesetre sajnos nem tudott részt venni a programon.

Viszont ott volt a díjátadón Orbán barátja, Mészáros Lőrinc, és pont Londonban volt a 17 milliárdos luxusrepülő is, amivel lefotóztuk a miniszterelnököt július 25-én.

Az mindenképp nagyon érdekes, hogy Mészáros Lőrinc és az OE-LEM lajstromjelű magángép a FIFA-gála idején egyszerre volt Londonban, mert a gép több szálon is Mészároshoz kapcsolódik:

1, Ugyanúgy osztrák lajstromjele van, mint annak a magánrepülőnek, amivel 2018 januárjában lefotózták Mészáros Lőrincet.

2, Ugyanaz az osztrák cég, az International Jet Management GmbH az üzembentartója, mint annak a magánrepülőnek, amivel 2018 januárjában fotózták le Mészáros Lőrincet.

3, A nyár folyamán az OE-LEM többször volt ugyanabban az időben ugyanott, ahol éppen a 7 milliárd forintos Lady Mrd luxusjacht horgonyzott, aminek a fedélzetén korábban lefotózták Mészáros Lőrincet.

4, A rijekai kikötői kamera felvette, hogy 2018. augusztus 20-án a magánrepülő rijekai landolása után nem sokkal egy fekete kisbusszal egy Mészáros Lőrincre nagyon hasonlító ember érkezett a luxusjachthoz.

5, Lefotóztuk, hogy 2018. augusztus 22-én az OE-LEM budapesti landolása után Mészáros Lőrinc egyik lánya, Mészáros Beatrix lépett ki a ferihegyi kisgépes terminál ajtaján.

Hétfői cikkünk megjelenése óta különböző kormánytagok határozottan állítják, hogy Orbán Viktor a bulgáriai utat Garancsi Istvántól kapta ajándékba. Teljes erőből próbálják Garancsira tolni az ügyet, pedig a 17 milliárd forintos magánrepülő sokkal inkább Mészáros Lőrinchez kapcsolódónak látszik.

Ráadásul Garancsi nem volt ott a FIFA-gálán, azt meg elég nehéz elképzelni, hogy a felcsúti küldöttség menetrendszerinti járattal utazott ki a díjátadóra.

Az OE-LEM lajtsromjelű luxusrepülő a FIFA-gála másnapján, szeptember 25-én délután 1 óra körül ért haza a londoni RAF Northolt repülőtérről Budapestre.

 

 

 

forrás: atlatszo.hu

 




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top