Belföld

Mészáros Lőrinc felzabálja a tokaji borvidéket

Állami milliárdokkal kistafírozva szerzi meg Mészáros Lőrinc a tokaji borvidéket.

 

Mészáros Lőrinc ott folytatja, ahol Orbán Viktor a kétezres évek elején kényszerűen félbehagyta – olvasható az e heti HVG-ben. A helyi független polgármesterek állítják: megindult a tokaj-hegyaljai borvidék tulajdonosi átrendeződésének újabb hulláma, a leglátványosabban Mészáros érdekeltségei gyarapodnak. Ráadásul a működésüknek szinte minden pontján számíthatnak állami támogatásra.

A cégbíróság például éppen aznap jegyezte be a Búzakalász 66 Felcsút Kft. részesedését az egyik feltörekvő borászatban, amikor a kormány kijelölte a kultúrtáj világörökségi helyszíneit.

 

Mostanra a kormány már több mint 70 milliárd forintot pántlikázott meg a tokaji borvidéknek. Önálló programot hirdettek a Felső-Tisza-vidék és a Bodrog felvirágoztatására is, Mészáros ennek áldásait is élvezheti. De akkor is kisegítik az állami vállalatok, amikor egyéni programmal akarja pincészetébe csalogatni a vendégeket.

Az évezred elején Orbán Viktor és baráti köre már kénytelen volt feladni a célját, hogy meghatározó tulajdonosai legyenek Tokaj-Hegyaljának. Most azonban a helyi vállalkozók arról számolnak be: a semmiből jelennek meg külföldi és magyar érdeklődők, akik meg akarják vásárolni a cégeiket. Volt, aki azt mondta: mivel nem állt kötélnek, jöttek a fenyegetések. Így be kellett látniuk, vagy az egységesített rendszerben boldogulnak, vagy felvásárolják a borászatukat. Ahogy egy kistermelő mondta: „lassan az enyém az egyetlen olyan ház a soron, amelyik nem Mészáros Lőrincé”.

 

 

 

forrás: sztarklikk.hu

 
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top