Politika

Döbbenetes az összehasonlítás, durván elszálltak a költségek

Kép: MTI/Beliczay László

Köztudott a miniszterelnök focimániája, mely a belefektetett pénzmennyiséget tekintve már kórosnak mondható, az eredményeket nézve mindenképpen. Ép ésszel nem lehet felfogni, hogyan képes valaki ennyi állami pénzt elkölteni magánvállalkozók futball csapatának a stadionjaira, miért engedi át az állami adóbevételek egy részét (TAO támogatás) a magán sportvállalkozások részére.






 

Persze ott, ahol van minőség, ott meg tudják tenni, hogy építenek tökéletes, modern stadionokat. Például, a a Real Madrid közgyűlése megadta az engedélyt az elnökség terveihez, teljesen átépíthetik a klub stadionját. A Bernabeu átépítése az év végén elkezdődhet, és 2022-re lehet teljesen készen. Értik ugye, nem kormányhatározat szól róla, hanem közgyűlési döntés. Nem kuncsorognak pénzért az államnál, pedig lenne miért, ugyanis a stadion  400 millió euróba, azaz nagyjából 130 milliárd forintot jelent, ami a kétharmada annak a 190 milliárdnak, amit Magyarországon a Puskás Stadion átépítésére szánnak, közpénzből.

 

Pedig a Real Madrid stadion 81 ezer férőhelyes, az új Puskás 67 ezer helyével szemben, ráadásul “Elite” minősítésű, öt csillagos stadion. Hozzá kell tenni, általában kong az ürességtől, mert Spanyolországban egy normál bajnoki mérkőzésre átlagban “csak” 28 ezren mennek el. Ebben az összehasonlításban, nem egyszerű pazarlás ami itthon folyik, hanem már a büntetőjogi kategóriát súrolja ez az ámokfutás.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top