Politika

Orbán Viktor szerint neki igenis a 17 milliárd forintos magánrepülőgépen van a helye

168ora.hu

Orbán Viktor Harangozó Tamás azonnali kérdésére is válaszolt az Országgyűlés hétfői ülésén. A miniszterelnököt a MSZP-s lépviselő arra emlékeztette, hogy a magánrepülőgépes útja nem intézhető el annyival, hogy harminc éve így jár meccsekre, hiszen a hatályos törvényi szabályozások szerint – két jogszabály alapján is – fel kellene tüntetnie vagyon- és adóbevallásában azt, ha nagy értékű ajándékot fogad el.






 

Márpedig Orbán és emberei állítása szerint a kormányfőt Garancsi István utaztatja focicsapata meccseire, méghozzá az oligarcha költségén. Erre emlékeztetve Harangozó azt kérdezte a miniszterelnöktől:

  • Be kell-e tartania a törvényeket mindenkinek, még Magyarország miniszterelnökének is?
  • Idén hányszor utazik még más jóvoltából magánrepülőgépen?

 

Ezek közül Orbán azonban csak arra válaszolt, hogy szerinte mindenkinek be kell tartani a törvényeket, majd gyorsan hozzátette,

„sőt, én be is tartom őket”.

 

Ezután azonban kioktatóan csak megismételte, hogy 30 éve eddig mindig részt vett és ezután is részt vesz minden magyar érintettségű sporteseményen, amelyet az ideje – a munkája és családja – megenged. Ezen a héten is elmegy, és meg akarja nézni a Magyarország görög válogatott elleni október 12-i meccsét is.

 

Viszontválaszában Harangozó arra hívta fel a figyelmet, hogy egy ilyen utazás költségét a miniszterelnöknek a vagyonnyilatkozatában fel kellene tüntetnie, a törvény szerint ugyanis nagy értékű ajándék után illetéket kell fizetni. másrészt azért, mert

egy ilyen magánrepülőgép egy útra, a bolgár fővárosbam Szófiába 15 ezer euróért bérelhető ki.

 






Erre reagálva azonban Orbán zavarában már csak kaján vigyorral firtatta Harangozó hazafias elkötelezettségét, s azt javasolta neki, hogy mondogassa magában, hogy „Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!”, hátha megérti, miért megy 30 éve minden alkalommal, amikor csak lehetősége van erre. A kormányfő az utazása módját firtató kérdésre érdemben továbbra sem válaszolva még annyit mondott:

„Szerintem ott a helyem”.

 

Orbánról egy hete az Átlátszó írta meg, hogy egy Bombardier Global 6000 típusú luxus magánrepülőgépen utazott el Várnába a MOL Vidi Ludgorec elleni meccsére. Később Havasi Bertalan miniszterelnöki sajtófőnök Népszavának adott válaszából derült ki, hogy az útját a magyar futballklub tulajdonosa, a cégeivel közpénzmilliárdokat nyerő Garancsi fizette.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top