Politika

Döbbenet: ezért hagyta ott az LMP-t a politikus

Kép forrása: MTI

Szabó Szabolcs az ATV-nek beszélt távozása okairól.


 

Hétfőn jelentette be Szél Bernadett, az LMP volt társelnöke kilépését a pártból és a párt parlamenti frakciójából. A képviselő egyben közölte: Szabó Szabolcs, az egykori Együtt politikusa is csatlakozik hozzá, mint mondta, a korábbinál szorosabban együttműködve kívánják felkarolni a hátrányos helyzetűek ügyét.

 

Szabó Szabolcs tegnap az ATV Egyenes beszéd című műsorában bővebben is beszélt arról, hogy mi vezetett a távozásához. Mint mondta: bár nem volt tagja a pártnak, rendszeresen számonkérték rajta az LMP belügyeit, többek között azt is, hogy az LMP miért nem szavazta meg a Sargentini-jelentést az Európai Parlamentben. Szabó szerint ő egyébként – Szélhez hasonlóan – megszavazta volna. Ám mégsem ez volt a legfőbb ok, ami végül távozásra sarkallta.

Ezt ugyanis az a Népszava által megszellőztetett hír döntötte el, hogy az LMP alapító atyja, Schiffer András visszatérhet a frakció környékére tanácsadóként. Szabó leszögezte: semmi szín alatt nem lett volna hajlandó együtt dolgozni Schifferrel, mivel nem ért egyet azzal a politikával, amit folytatott. Szerinte ugyanis Schiffer hajlandó volt a Fidesszel egyezkedni, hogy átmenjenek egyes ellenzéki elképzelések, amit ő elfogadhatatlannak tart. Az ilyen egyezkedésekre példaként az egykori Alkotmánybíró-választást hozta fel.


 

Schiffer András visszatérésének hírét egyébként igyekezett cáfolni a hvg.hu-nak, az értesülést „gyerekes fake news”-nak nevezte.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top