Politika

Durván hazudik Orbán: mégiscsak elveszik a magyarok munkáját

nol.hu

Mindenki emlékszik még a plakátokra, amivel a Fidesz elindította kormányzati pénzen a bevándorlási hisztéria kampányát. Az egyik plakáttal azt akarta sugallni a kormányzati propaganda, hogy ők megvédik a magyar munkahelyeket, nem fogják engedni, hogy a bevándorlók – értsd: olcsó munkaerő – elvegyék a magyar emberek munkáját. Arról most ne nagyon beszéljünk, hogy volt-e valaki, akinek egyáltalán Magyarországra volt a a célja a menekültek közül, sokkal inkább érdekes ehhez képest, hogy milyen szakemberhiány van hazánkban. Bár a kormányzat egyik oldalról a magyar munkahelyek megvédését szajkózza, közben fű alatt folyamatosan külföldi, ukrán és mongol munkásokat telepít be az országba. Olyan szintű az ukrán munkaerő bevándorlás, hogy a Dunaújvárosi Hankook gumigyárba előny a felvételnél, ha valaki tud ukránul. Íme, itt az álláshirdetésük:


 

Dunaújvárosi Szuperinfo oldala

 

De kapaszkodjon meg, itt jön a csavar! Orbán Viktor tavaly szeptemberben egy rádió interjúban a következőt mondta: “Mi nem hívtunk ide soha senkit se vendégmunkásnak, se semmilyen más okból, hogy itt éljenek velünk. Tehát mi nem bevándorló ország vagyunk, és Magyarország nem akar bevándorló országgá válni.”Ezzel szemben az igazság az, hogy a kormányzat 450 millió forintból 5000 ukránnak adott munkavállalási engedélyt, toborzó irodákkal szerződtek és  média kampányt folytattak Ukrajnában. A legdurvább az, hogy nem kárpátaljai magyarokról van szó, hanem a Krím félszigetről és Mongóliából érkezőkkel.


 

Székely Tamás, a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetség elnöke szerint erősen bérletörő hatása van az ukrán munkásoknak, és sok magyar azért nem is vállal munkát, mert a kínált bérből nem is tudna megélni. A munkáltatók pedig egyértelműen az olcsóbb vendégmunkásokat választják. Mindeközben, a kormányzat milliárdos nagyságrendben ad ezeknek a cégeknek munkahely teremtési támogatásokat és adókedvezményeket, amiből a magyar emberek igen kevésbé részesülnek.

Azt javaslom a fideszes uraknak, hogy amikor valamelyikük hazaárulásról beszél a parlamenti padsorokban, akkor mielőtt megszólal, gondolja át, hogy az vajon beletartozik-e a hazaárulás kategóriájába amit ők művelnek. Szerényebben nertársak, szerényebben!

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top