Politika

Így nyomorítja meg a lelkeket Orbán: videó készült a “vallomás”-ról

Orbán Viktor Fotó: MTI/AP/Matthias Schrader. "

Orbán rezsimjének legnagyobb bűne, az emberi lélek, a szabad gondolkodás megbéklyózása. Csak a szellem szabadsága tud új tudást teremteni, és kitejesíteni az életet, egyéni és társadalmi szinten. Ezt öli meg Orbán rendszere, ahol nincs helye az egyéni véleménynek, ahol nem a teljesítmény a fő mérce, hanem a lojalitás, a feltétlen és gondolkozás nélküli hűség.


 

Ennek láthattuk a napokban a parlamentben szomorú példáját. Bódis József oktatási államtitkár, a Magyar Rektori Konferencia volt elnöke és a Pécsi Tudományegyetem egykori rektoraként a vitában magát nem politikusnak definiálta, tehát szakembernek, és ezt nem is vitatjuk el tőle. A következő mondatában viszont rögtön arról tett tanúbizonyságot, hogy bizony politikus:

„Én a CEU-val kapcsolatban korábbi pozíciómból kifolyólag elég határozott véleménnyel voltam korábban, a véleményem nem változott, a helyzetem viszont igen, vannak főnökeim, van irányadó politikai nézet, amihez nekem illik, nemhogy illik, kötelező lojálisnak lenni.”

 

Egyáltalán nem kételkedünk abban, hogy Bódis ért a szakmájához, és onnan közelíti meg a kormányzati munkáját, de nem tudja a saját véleményét képviselni, mert a kötelező lojalitás megölte a szabad vélemény nyilvánítás lehetőségét. Ezt teszi Orbán mindenkivel, aki kicsit is tudna az ország javára tenni, dolgozni. Nem akarunk jóslásba bocsátkozni, de lehet Bódis József hamarosan visszatér a katedrához, ahol elmondhatja, mit gondol. Egy tisztességes embernek nincs ilyenkor más választása, ha nem akar magának álmatlan éjszakákat.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top