Politika

Mindennek a teteje: Erdogan miatt betiltották a DK tüntetését

Fotó: MTI archív

A párt a török elnök látogatása miatt tiltakozott volna a Magyar Tudományos Akadémia épülete előtt.


 

A DK közleményében azt írta, mivel információik szerint Erdogan a függetlenségét elveszteni látszó MTA-ba is tervezett egy látogatást, úgy döntöttek, hogy ott fognak tiltakozni „az illiberális diktátortalálkozó” ellen. Mint mondták, az új gyülekezési törvénynek megfelelően jó előre bejelentették a tüntetést, a rendőrség szombaton azonban hivatalos határozatban nem engedélyezte azt nekik. Állításuk szerint döntésüket arra alapozták, hogy „nemzetközileg védett személy” érkezik.

 

A DK hozzátette azt is, felháborítónak és szimbolikus értékűnek tartják, hogy Orbán egy saját népét börtönbe záró illiberális diktátor nyugalma kedvéért korlátozza az európai magyarok jogait. A közleményt sejtelmesen azzal zárták:

HA KORLÁTOZZÁK A GYÜLEKEZÉSÜKET, AKKOR MÁSHOGY FOGJÁK A KÉT DIKTÁTOR TUDTÁRA ADNI, HOGY „ELLENSÉGES TERÜLETEN”, AZ EURÓPAI UNIÓBAN VANNAK.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top