Politika

Sokkoló bejelentés az oktatásban: erről még az oktatók sem tudtak

Fotó: Szigetváry Zsolt - MTI

Teljesen megszűnhetnek 2020-tól az állami ösztöndíjas, azaz ingyenes férőhelyek a Budapesti Corvinus Egyetemen – értesült a Népszava.






 

A hírt egy dolgozói értekezleten jelentették be, ahol Pavlik Lívia kancellár azt is elmondta: céljuk, hogy a fizetős hallgatók aránya a mai 40-ről 60 százalékra nőjön. A Népszava információi szerint eléggé drága lesz egy félév, a költsége elérheti akár a 4 millió (!) forintot is. A kancellár emellett – talán, hogy némiképp oldja a helyzetet – az állami helyett egy saját ösztöndíj létrehozását is belengette.

 

A tervek szerint ugyanakkor a Corvinus az Emberi Erőforrások Minisztériumától jövő évtől egy állami alapítású alapítvány fenntartásába kerülhet. A hír elvileg az egyetem dolgozóit is meglepte, mint mondták, velük valahogy „elfelejtettek” egyeztetni róla. Az értekezleten többen emiatt megpróbáltak kérdést feltenni az átalakításokkal kapcsolatban, de ezek zöme süket fülekre talált. Lánczi András, az egyetem rektora Toronyai Gábor egyetemi szakszervezeti elnökbe még a szót is belefojtotta, amikor az hangot próbált adni annak a véleményének, hogy kétségei vannak, hogy az átalakítás ötlete az egyetemről érkezett. A rektor a beszámolók szerint ingerülten letorkolta Toronyait, és azt mondta:

„KÉRDÉST TEGYEN FEL, KOLLÉGA! MEG TUD FOGALMAZNI EGY KÉRDÉST?”

 

Állítólag ezt követően még a levegő is megfagyott a teremben.

Ha már Toronyai nem tette meg, mi azért szeretnénk egy (sajnos költői) kérdést feltenni a kedves rektor úrhoz:

MIKOR HAGYJÁK MÁR VÉGRE ABBA AZ EGYETEMI AUTONÓMIA TOVÁBBI SZISZTEMATIKUS NYIRBÁLÁSÁT?

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top