Belföld

A Fidesz leszavazta a kilakoltatások felfüggesztését és választási visszaélések visszaszorítását

Bagatellizálnak. Tagadnak. Leszavaznak.

 





 

Kedden nem volt plenáris ülés, így a fideszes parlamenti képviselők dühe az országgyűlési bizottságokra fókuszált, és ahol tudtak, ártottak.

Az Igazságügyi bizottság két jobbikos javaslatot is tárgyalt, mindkettő a magyar választási rendszerben tapasztalható súlyos anomáliák kiküszöbölését célozta meg.

A fideszesek azonban szükségtelennek ítélték, hogy névazonosság esetén a jelölteket ragadványnevekkel lehessen megkülönböztetni egymástól a szavazólapon. Érdekesség, de ez a gyakorlat 2013-ig érvényben volt, csak azután szüntették meg azt. A kormánypárti képviselők szerint ugyanis ritkán fordulnak elő ezek az esetek.

Emlékezetes, a miskolci időközi önkormányzati választáson vetette be legutóbb ezt a manipulatív fegyverét a Fidesz, az ellenzéki Erdei Sándorral szemben függetlenként elindítottak egy másik Erdei Sándort is, miközben saját lógóval is volt jelöltjük. A két azonos nevű jelöltet csak a születési évszáma különböztette meg a szavazólapon.

 

A kormánypárti többség sikeresen lesöpörte az asztalról azt a jobbikos javaslatot is, amely  – többek között – 10 emberben maximalizálta volna az egy lakóhelyre bejelentett állampolgárok számát.

Emlékezetes, áprilisban nem egy választókörzetben tudták ezzel a módszerrel a választás eredményét torzítani. Száz számra jelentettek be lakóhely létesítésével külföldön élő, de magyar állampolgárságot szerzett magyar nemzetiségű személyeket olyan ingatlanokba, amelyeknek az adottságai alkalmatlanok voltak arra, hogy ennyi ember ott éljen.

Ennél is súlyosabb gond, hogy ez a nyilvánvaló csalás nem tűnt fel – és akkor nagyon finomak voltunk – a helyi illetékes szerveknek.

A fideszesek azonban bagatellizálták ezeket az eseteket is, sőt, a fideszes Becsó Károly szerint ilyenek nem is történtek. Mondta ezt annak ellenére, hogy nyomozás is zajlik ezekben az ügyekben.

 

Azonban a kormánypárti képviselőknek még maradt annyi energiájuk, hogy ismét belerúgjanak a devizahitel-károsultakba. Ugyanis megint nemet mondtak a kilakoltatások felfüggesztésére. Indoklásuk szerint a devizahitelesek ügyével nincs dolga a parlamentnek, mert az Orbán-kormány már mindent megoldott.

“A Fidesz abban érdekelt, hogy a jövőben se legyenek tiszták a választások, továbbra is nemtelen eszközökkel akadályoznák, hogy a magyar emberek akarata tükröződjön az eredményekben”

– fogalmazott Varga-Damm Andrea. A bizottság jobbikos tagja leszögezte, a Fidesz érdekelt abban is, hogy elárverezzék a magyar emberek ingatlanjait, ezért nem állnak a kormánypártiak a kilakoltatásra váró devizahitel-károsultak mellé.

 

 

 

 

forrás: alfahir.hu

 

 




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top