Belföld

Juncker: Orbánnak nincs többé helye az Európai Néppártban

Az Európai Bizottság elnöke szerint botrányos, ha visszautasítják a magyarok a szülők nélküli gyerekek befogadását, mikor lenne nekik hely Európában.

 

 

 

 

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság néppárti elnöke határozottan kijelentette a Le Monde című francia napilapnak nyilatkozva:

“Orbán Viktornak nincs többé helye az Európai Néppártban.”

“Ezt megmondtam az Európai Néppárt salzburgi csúcstalálkozóján (szeptember 20-án). Még ha tisztelem is az embert, sok összeférhetetlenséget látok aközött, amit mond és azon kereszténydemokrata értékek között, amelyeken az EPP alapul. Hacsak nem szavatolja nekünk, hogy tiszteletben tartja az EPP alapértékeit és választási programját” – olvasható a luxemburgi politikussal készült interjúban.

 

 

“Azt javasoltam a magyaroknak, a cseheknek, a lengyeleknek és másoknak is, hogy legalább a kísérő nélküli, szülők és családok nélküli gyerekeket fogadják be. Botrányosnak találom, ha visszautasítják őket, amikor van hely Európában arra, hogy megvédjük őket” – mondta az Európai Bizottság elnöke.

“A teljes elutasítás a menekültekkel szemben és azok az ártalmas szólamok, hogy az európaiak egy iszlám invázióval állnak szemben, nem elfogadhatók” – mondta.

A szeptember 19-20-i salzburgi informális EU-csúcs előtt tartott EPP-csúcstalálkozón Jean-Claude Juncker már kezdeményezte a Fidesz kizárását az EPP-ből. Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter akkor sajnálatosnak nevezte, hogy az EB elnöke ezt akkor tette meg, amikor Orbán Viktor már nem volt a teremben, mert el kellett mennie egy négyszemközti találkozóra Sebastian Kurz osztrák kancellárral. Ennek ellenére a kormányfő távollétében lezajlott vitán az EPP csúcstalálkozójának résztvevői egyértelműen visszautasították az EB elnökének javaslatát, így nem kerül sor ilyen folyamat elindítására. 2014 júniusában egyébként a brit mellett a magyar kormányfő volt az, aki nem támogatta az Európai Tanácsban Jean-Claude Juncker jelölését az EB elnöki posztjára.

 

 

 

forrás

 
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top