Politika

MSZP: Romániában háromszor többet keresnek az egészségügyi dolgozók, mint Magyarországon

168ora.hu

Romániában háromszor, négyszer többet keresnek az egészségügyi dolgozók magyar társaiknál – közölte Korózs Lajos, az MSZP országgyűlési képviselője szombaton.






 

– Van egy bizonyos anyag, amelyből nem lehet várat építeni” – fogalmazott az ellenzéki politikus, aki szerint a propagandagépezet a napokban azt a szöveget adta a fideszes politikusok szájába, hogy Magyarországon európai színvonalú egészségügy van.

 

Hozzátette: ennek ellentmond, hogy két év alatt már negyven magyar orvos vállalt munkát Romániában, továbbá az egészségügyben tömegesek felmondások és szinte minden héten bezár egy sürgősségi osztály.






 

Kifejtette, egy bokaprotézisre hat évet, egy térdprotézisre négy évet, egy szívműtétre pedig két évet kell várni. Korózs Lajos kiemelte, az egészségügy rendbetételéhez hiteles vezetőre és programra lenne szükség, továbbá egy olyan apparátusra, amely – a tervezett elbocsátások után – végre is tudja hajtani a helyes elképzeléseket.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top