Politika

Te sem hiszed el ha elolvasod, milyen furcsa párhuzamot vont Kósa Lajos 1956 és a jelen közé

Kósa Lajos MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Kósa Lajos az 1956-os forradalom idei megemlékezésén, furcsa kijelentést tett, adta hírül a 444.hu. Szerinte az akkori magyarországi összefogás azért volt sikeres, mert megvalósult a nemzeti egység, a nemzeti együttműködés rendszere, tehát a korai NER.


 

Mint mondta: “Az ’56-os hősök a tankokkal néztek szembe, mi most holmi európai parlamenti jelentésekkel”. Teljesen zavaros és felfoghatatlan, hogyan jutott el Kósa onnan, hogy az országot tankokkal és katonákkal megszálló, valamint az őket szolgáló embereket erőszakkal hatalomhoz juttató Szovjetunió ellen küzdő magyar hősöket hasonlítja, ahhoz az Európai Unióhoz és így saját magukhoz, amelyhez való csatlakozást a Fidesz és erős szavazótábora is támogatott 2004-ben.

Valamint ne felejtsük el azt sem, hogy a szóban forgó jelentés nem Magyarországot és nem a magyar embereket minősíti, szidja, ítéli el, hanem a Fideszt.

 

Tehát Kósa furcsa történelemolvasata szerint az akkori baloldal mögött Moszkva állt, a mostani baloldal mögött pedig Brüsszel (természetesen az EU-ból érkező pénzeket a Fidesz sem utasítja vissza, és 2006-ban is oda mentek panaszt tenni a rendőri túlkapások miatt, de ez most nem számít). Mint Kósa szavaiból kiderült, Magyarország ma szabadságharcot vív Brüsszellel szemben, a Fidesz pedig a történet hőse.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top