Politika

Álljon meg a menet! 58 milliárdot költ autókra a kormány – az indok megdöbbentő

MTI/Varga György

Váratlanul 6 pontban módosította a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság a tavaly októberben kötött 45 milliárdos rend- és honvédelmi autótenderről szóló megállapodást. A módosítással azonban a beszállítók csak jól járnak, mivel 13,3 milliárd forinttal megemelte a KEF a szerződés eredeti összegét, így több mint 58 milliárdot költhetnek majd autókra, adta hírül a nepszava.hu.


 

A módosítás okát a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság olyan előre nem tervezhető körülményekkel indokolta, mint például a tömeges bevándorlás ami Európát sújtja. Ezen állítást mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a kormány szeptemberben újból meghosszabbította a válsághelyzetet, annak ellenére, hogy túl sok okuk nem volt rá.

 

Magyarországot évek óta nem fenyegeti a tömeges bevándorlás, az Orbán-kormány azonban 2015 szeptembere óta folyamatosan fenntartja a válságállapotot. A jelenlegi állapot fenntartása azért se mondható jogosnak, mivel a rendőrség múlthéten mindösszesen 152 bevándorolót tartóztatott fel a határon, ami nem igazán indokolja a kormány intézkedését.

Kis érdekesség a történetben, hogy a 13,3 milliárdból haszonjárművekre 5,2 milliárd forintot költenek “a migráció okozta válságállapotban”, míg felső-közép kategóriás ‘államtitkári’ autókra 8,1 milliárdot.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top