Politika

Ebből nagy bukás lesz: elképesztő arányt mutatnak a kutatások

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Bár a kormány a végsőkig izmozik a “rabszolgatörvény” kapcsán, úgy tűnik, most nem jól mérte fel a helyzetet. Mint tudvalevő, bár az éjszakai vita után, ahonnan sorra tiltották ki az ellenzéki képviselőket, leültek ugyan a szakszervezetekkel tárgyalni, de gyakorlatilag semmilyen érdemi módosítást nem hajtottak végre a törvénymódosításon.






 

Az ország lakosságát azonban foglalkoztatja a kérdés, szinte minden családban van érintett, aki rosszul jár a tervezett módosítással. Tisztában is vannak ezzel az emberek, a Policy Agenda által készített reprezentatív kutatás szerint a munkaképes korú lakosság 83 százaléka elutasítja a javaslatot, és mindössze 9 százalék támogatja a Kósa Lajos nevével fémjelzett törvénymódosítást. Az emberek jó része, 81 százaléka azt is világosan látja, hogy  „a túlóraszám növelésével növekszik a dolgozók kiszolgáltatottsága”.

 

Ezért is fontos a december 8-án 10 órára, a Jászai Mari térre tervezett szakszervezeti tüntetés, mert az világosan látszódik, hogy ebben a kérdésben a Fidesz elvesztette a társadalmi támogatottságát. Amennyiben a tüntetés nem jár sikerrel és a kormány tovább ragaszkodik álláspontjához, más demonstrációk is várhatóak a közeljövőben.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top