Politika

Erre a gatyánk is rámehet – brutális hiányt hoztak össze Orbánék

Pestibulvar.hu

Ne lepődjön meg, ha össze kell húznia a nadrágszíjat!

 


1842,4 milliárd (!) forintra nőtt decemberre az államháztartás hiánya, és egy hónap még hátra van az évből – derül ki a Pénzügyminisztérium jelentéséből. Varga Mihályék szerint ugyanakkor nincs ok az aggodalomra, mert szerintük a várhatóan négy százalék felett alakuló gazdasági növekedésnek köszönhetően tartható lesz az uniós módszertan szerinti 2,4 százalékos, GDP-arányos hiánycél.

 

A kiemelkedően magas költségvetési hiány oka egyébként az uniós források elmaradozása lehet, szerencsére novemberben már csurrant-cseppent valamennyi, 102,2 milliárd forintot le tudott hívni a kabinet, ezzel 574,6 milliárdra nőttek a Brüsszeltől Magyarországnak folyósított kohéziós összegek.

Hogy képes lesz-e végül megfelelni a törvény által előírt kötelezettségének a kormány, miszerint minden évben csökkentenie kell az államadósságot, az egyelőre kérdéses, ahogyan az is, hogy

ILYEN DEFICIT MELLETT KI FOGJÁK-E TUDNI EGYENSÚLYOZNI A HIÁNYT ORBÁNÉK GAZDASÁGI MEGSZORÍTÁSOK NÉLKÜL.

Jövőre valószínűleg kiderül.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top