Politika

Erre a pofonra nem számított Orbán – Trump is kikosarazta

Pestibulvar.hu

Legalábbis az amerikai nagykövet szerint nincs napirenden hivatalos találkozó.


 

A CEU-s botrány után megkérdezte az RTL Híradója David Cornstein amerikai nagykövetet, hogy létrejöhet-e hivatalos találkozó Donald Trump és Orbán Viktor között, mire a nagykövet azt válaszolta, hogy jelenleg nincs tervbe véve ilyesmi. Cornstein hozzátette, az amerikaiak részéről volt nyitás a két ország kapcsolatában,

DE A TALÁLKOZÓHOZ MAGYAR OLDALRÓL IS GESZTUSOK KELLENÉNEK.

 

Ezen gesztusok közé sorolta a NATO-s katonai együttműködés, illetve az ukrán konfliktus kérdését. Ha korábban kérdezik, minden bizonnyal a CEU-t is felhozta volna példaként, ám az utóbbi időben látványosan elengedte az egyetem ügyét az amerikai fél. Erre utal, hogy bár korábban a nagykövet folyamatosan próbálta napirenden tartani a kérdést, az utóbbi időben nem szólalt meg a CEU-val kapcsolatban, sőt a távozás hírére egyenesen őket tette felelőssé a kialakult helyzetért.

Azt azért kérdésre Cornstein elmondta, hogy “nagyon szomorú” a CEU távozása miatt, állítása szerint nagyon sokat dolgozott a megállapodás létrejöttéért. A hírek szerint még Orbánnal is találkozni akart, de a kormányfő visszautasította a közeledését.


 

Bár az egyetem távozása első olvasatra úgy tűnik, inkább Trumpnak kudarc, könnyen lehet, hogy mégis Orbán húzza a rövidebbet a kérdésben. Az elmúlt években máson sem ügyködött a kabinet, mint hogy összehozzon egy találkozót közte és az amerikai elnök között. Nehéz elképzelni, hogy a CEU-val való aljas izmozás után közelebb került volna céljához a magyar miniszterelnök, sokkal inkább tűnik úgy,

HOGY ENNÉL MÉG SOSEM ÁLLT TÁVOLABB ATTÓL, HOGY ÁTLÉPHESSE A FEHÉR HÁZ KÜSZÖBÉT.

 

Ha mást nem is, ennyi elégtételt talán nyerhetünk az egészből.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top