Politika

Kongói kapcsolat – egymilliárdot tolnak ki egy szír érsekségbe és egy kongói „Richárd testvérnek”

Pestibulvar.hu

Ezt már nem hiszi el senki – nem csak mexikói templomok vakolására ad a kormány 2 milliárdot. Ismeri a tisztelt olvasó a kongói Richárd Testvér Alapítványt vagy Mbuji Mayit…? Nem…? Nem baj, akkor is fizet nekik 700 milliót.


 

Tudhattuk meg mindezt hétvégén közéleti Bibliánkból, a Magyar Közlönyből.

 

Miközben Magyarországon a munkavállalók millióit kényszerítik éppen 3-4 éves kifizetetlen rabszolgamunkára, mely törvényjavaslat viszont az egyenlő pályák, egyenlő esélyek alapján a villanyszámla kifizetésének lehetőségét nem biztosítja 3-4 évre, mindeközben 320 milliót kap a kongói Richárd testvér.

Nem tudjuk, hogy Afrikában megtartják-e a karácsonyi ünnepeket, de az összeg szép ajándék lesz akár egy majomkenyérfa alá, csak a nagy kérdés, hogy miért a mi zsebünkből.

DE HA MÁR ORBÁN A KERESZTÉNYI KÖNYÖRÜLETET KÍVÁNJA GYAKOROLNI S PONT A KÖZELI AFRIKÁBAN, AKÁR KIKÜLDHETNÉ HAZÁNK RENESZÁNSZ ZSENIJÉT, A MÉSZÁROST, BESZERELNI A GÁZT RICHÁRD TESTVÉR HÍVSÁGOKTÓL MENTES SÁRKUNYHÓJÁBA – DE PERSZE BICAJJAL MENJEN, HOGY KISSÉ SLANKULJON A RIVIÉRA MENTI JACHTOZÁS IDEJÉN BETERMELT OSZTRIGÁK DERÉK FELESLEGÉTŐL.

…És szerény hajléka
Pestibulvar.hu

 

A kiírásból azt is megtudhatjuk, hogy pártunk és kormányunk egyetért a szülőföldjük térségében maradt közel-keleti keresztény és más üldözött vallási és nemzetiségi kisebbségekhez tartozó családok megsegítésével és ezen közösségek helyben maradásának elősegítésével. Ennek örömére megbízza Varga Mihályt, hogy gondoskodjon a Szír Katolikus Egyház moszuli érseksége projektjeinek megvalósítása céljára 320 000 000 forintot, valamint a Szír Ortodox Egyház moszuli érseksége projektjeinek megvalósítása céljára 320 000 000 forintot elkülöníteni.

Aki nem tudná, Hardi Richard, a „Testvér” 1958-ban született Budapesten, hat gyermekes család negyedik gyermekeként. 15 éves korában – mivel édesapja Algériában vállalt munkát- szüleivel és három testvérével Algériába utazott. A Constantine városában eltöltött 5 év mély nyomot hagyott benne. Afrika iránti vonzalma ekkor alakult ki véglegesen. Hazatérte után elkezdte tanulmányait az orvosi egyetemen. Gyakorló éveit és szemészeti szakvizsgáit a tatabányai kórházban végezte el, ekkor már a Nyolc Boldogság Közösség tagjaként.


 

Az akkori Zairében, a közösség irányítása alatt működő Kabindai kórházba, akkor már régóta kerestek szemész szakorvost. Így került ki Richárd, és kezdte el misszióját 1995-ben.

 

Most, mivel Magyarországon már senki sincs, akin segíteni lehetne, a projekt kap 320 000 000 millió forintot, amint fillérre ugyanennyirt kap véletlenül szintén a kongói Mbuji Mayi városában található Centre Ophtalmologique St Raphael épület- és műszerfejlesztésre.

Legalább lesz hova mennie Semjénnek szafarizni, baráti meghívásra.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top