Politika

Nem lesz több karácsony, csak Szijjártó segíthet!

FOTÓ: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Az Európai Unió külügyminisztereinek tanácsa tartott ülést, ami után Szijjártó Péter tartott egy sajtótájékoztatót – közölte a 444.hu. Beszédében visszatért a régi sablonhoz, miszerint a kormány álláspontja az, hogy a menekülteken hazájukban kell segíteni és nem kell befogadni őket (mondja ezt azután, hogy befogadták Nikola Gruevszkit, aki a börtönbüntetés elől menekült Magyarországra).






 

“Vannak olyan szükséget szenvedő emberek, akiknek otthonában háború zajlik, akiket otthonaik elhagyására kényszerítenek terrorszervezetek. Ezeket az embereket segíteni kell, helyben, vagy a hazájukhoz legközelebbi biztonságos helyen.”

 

A magyar külügyminiszter rávilágított arra is, hogy működik Magyarországon egy program, a Hungary Helps, ami “abban nyújt segítséget, hogy a rászorulók maradjanak az otthonukhoz legközelebbi biztonságos ponton.”

Szijjártó Péter ezután határozottan kijelentette, hogy Magyarország az ENSZ migrációs paktumát nem fogja elfogadni. Az indoklás pedig a következő volt:
“Magyarország olyan Európai uniót akar a jövőben is, ahol a karácsony karácsony marad, Betlehemmel és karácsonyfával. Európának ragaszkodnia kell saját hagyományaihoz, örökségéhez, ma ezért ellen kell állni minden olyan kísérletnek, amely az unió népesség összetételének végzetes megváltoztatására irányul.”






Tehát ha menekülteket fogadunk be, akkor nem lesz több karácsony.

Ez nagyjából olyan nyomós érv volt a migráció ellen, mint amit még az év elején Fazekas Sándor mondott. Szerinte ha beengedjük a migránsokat, meg fog változni a magyarok étkezési szokása, és rovarokat fogunk enni.

 

“Rovart egyáltalán nem eszik a magyar ember. De hogyha ezt az értékrendet, ami a keresztény Európa értékrendje, föllazítják, elavult, üldözendő, van helyette más: ilyen másság, olyan másság. Étkezésben is, az ember elveszíti az igazodási pontot.” – Mondta Fazekas Sándor

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top