Politika

Az Origó elkövetett egy óriási hibát: rendőrségi kamerafelvételt szerzett meg, és ezt elkotyogta

Kép forrása: Origo.hu - rendőrségi kamerafelvétel képkivágása

“Nyakó István a rendőrökre támadt” – írja az Origo.






A szennyportál az alábbiakat teszi hozzá a hihetetlenül hiteles értesüléséhez:

“Az Origo birtokába jutott rendőrségi felvétel azt is bizonyítja, hogy ellenzéki politikusok aktív résztvevői voltak a rendőrök elleni támadásnak.”

 

A linkelt videó után persze már finomítottak a szövegen, ugyanis világosan látható, hogy a tömegben Nyakó István is ugyanúgy dől, ahogy mindenki más, ezért ezt írták a bejátszás végére: “A felvételen az is látszik, hogy Nyakó István szocialista politikus többekkel együtt nekimegy a rendőröknek.”

Az Origótól megszokhattuk már a efféle csúsztatást, de a valódi probléma nem is ebben rejlik, hanem abban, hogy a videó valóban a rendőrsorfal mögül veszi a tömeget, tehát úgy tűnik, a Fidesz-közeli portálnak valamelyik egyenruhás tényleg kamerafelvételeket szivárogtatott ki.






Ez felvet néhány kérdést, amit az Ellenszél fel is tett az ORFK sajtóközpontjának:

  • Hogy juthatott az Origo.hu birtokába rendőrségi kamerafelvétel?
  • Jogszerű-e, hogy a rendőrség a saját célra készített videóit a sajtónak átadja?
  • Pontosan ki és milyen okból szolgáltatta ki az Origo.hu portálnak a videofelvételt?
  • Az Ellenszel.hu vagy bármelyik más portál megkaphatja-e a tüntetésen készült, a rendőrség által felvett videoanyagokat?
  • Ha nem jogszerűen került az Origo.hu-hoz a videó, a rendőrség indít-e vizsgálatot az ügyben? Ha igen, ennek eredményéről kaphatunk-e tájékoztatást?

 

Amint a rendőrség válaszol, újabb cikkben jelentkezünk.

 

Oszd meg ezt a cikket, ha szerinted is felháborító, hogy a rendőrség a kormánypárt káder sajtójának szolgáltat ki felvételeket! Jusson el minél többekhez az eset, hogy ne tudják eltussolni! 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top