Politika

TASZ: Nem találhat ki magának jogköröket a rendőrség

168ora.hu

Jogellenes, hogy a rendőrök nem engedték el a tüntetőket addig, amíg kamerába nem mondták a nevüket és azonosítójukat – írja a Társaság a Szabadságjogokért Facebook-oldalán.


 

A rabszolgatörvény megszavazását követő tüntetés második napján a vége felé ugyanis a rendőrök előbb kisebb csoportokban mindenkit igazoltattak, majd csak úgy engedték el a tüntetőket, hogyha nyilatkoznak a kamerának.

– Annak nincs akadálya, hogy a rendőri intézkedést videóra vegyék, és így az igazoltatást is felvehették volna. Arra viszont nincs jogköre a rendőrségnek, hogy csak úgy engedjék el a tüntetőket, ha a kamerának nyilatkoznak. Sejthető, hogy mindezt azért tették, hogy könnyebben be tudják azonosítani a tüntetőket a többi felvételen, de bármennyire is praktikusnak tűnik ez az ötlet, a rendőrség nem találhat ki magának jogköröket

– hangsúlyozza a TASZ.

 

A szervezet megjegyzi, hogy amire nincs kifejezett jogszabályi felhatalmazása a rendőrségnek, azt tilos is csinálnia.

 

 

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top