Politika

Elesett az ELTE: sztálini tisztogatásba kezdett a Fidesz

Pestibulvar.hu

Súlyos tisztogatásba kezdett az oktatók között a Fidesz, a hírek szerint legalább 50-70 embernek inthetnek búcsút.






 

Az Oktatói Hálózat közleményéből kiderül: komoly létszámleépítés kezdődött az ELTE Bölcsészettudományi és Természettudományi karain. Az elbocsátottak többségét nyugdíjazással vagy “sebtében összehozott teljesítménykövetelmények” alapján fogják elküldeni. (Lefordítjuk: önkényesen, pofa alapon kitalálnak majd valami ürügyet, hogy kinek mondjanak fel.)

 

A Hálózat szerint

A DÖNTÉSÉRT ELSŐSORBAN A KORMÁNY OKTATÁSPOLITIKÁJA TEHETŐ FELELŐSSÉ,

ami szisztematikusan alulfinanszírozza az egyetemeket. Ez az oka annak, hogy nincsenek biztosítva sem a minőségi oktatás, sem a minőségi kutatás alapfeltételei. A létszámleépítést indokolatlannak és károsnak nevezték, ami nem jelenthet megoldást az egyetem problémáira, hiszen csak tovább növeli a maradó oktatók terhelését. Értesülésünk szerint a döntéssel több tanszék és képzési program sorsa veszélybe kerülhet.






 

Emlékezetes, a tavaly nyáron indított fideszes kultúrharc részeként a kormány ősszel egyszer már támadást indított az ELTE ellen, amikor a kormánypárti 888 hasábjain az általuk “balliberálisnak” nevezett oktatók ellen feljelentgetésre buzdította a diákokat. A sztálini módszereket idéző tisztogatás ennek a harcnak lehet egy újabb állomása.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top