Politika

Menekülnek az újabb gyomros elől, hol van ilyenkor az “utcai harcos”?

Fotó: Virginia Mayo/AP

Úgy döntöttek, hogy senki nem fogja képviselni a kormányt az EP Magyarországról szóló ülésén. Durva beismerése ez annak, hogy nincsenek érvek amikkel megvédhetnék álláspontjukat. Ehelyett az itthon szokásos módszert vetik be, és megpróbálják elbagatellizálni az ülést: “Választási kampány van, meghagyjuk a színjátékot azoknak, akik ebben részt kívánnak venni” – nyilatkozta Szijjártó Péter külügyminiszter.






 

Ha belegondolunk, akkor egy érdekes folyamatnak lehetünk tanúi. Orbán, legutoljára, mikor  ki mert állni a sajtó elé, azt mondta, hogy azért nem ad a független -az ő szavaival éve “nem baráti”- sajtónak interjút, mert nem szereti a bikaviadal szerű helyzeteket. Nos, ez azt jelenti, hogy Orbán tudja jól, hogy ezekben a vitákban, amit független, felkészült újságírókkal, képviselőkkel kellene lefolytatnia, a végén legyőzve feküdne a porondon. Ő, aki magát szereti nagy harcosnak, mi több utcai harcosnak beállítani, csak eleve lezsírozott meccsbe mer már belefogni.

 

Eközben, szellemi muníció híján verőembereket küldenek hol egy népszavazás megakadályozására, hol pedig már parlamenti képviselőkre. Lehet érezni itt is a hatalom egyre nagyobb frusztráltságát, Nyakó Istvánt a választási irodánál még csak elállva az utat akadályozták, az MTVA épületében a verőlegények már mint egy krumplis zsákot dobták ki Hadházy Ákost.

Itt szeretném felhívni a különbséget a jobboldal részéről ezerszer pocskondiázott baloldali kormányzás, és a mostani rezsim között. 2007 februárjában a Fidesz frakció képviselői, szerszámokkal felszerelkezve elbontották a kordont a parlament épülete elől. Nem hogy felfegyverkezett biztonságiak, vagy rendőrök, de senki nem akadályozta meg őket ebben, mert a mentelmi jog fizikai védelmet is jelent, még ha jogszerűtlen is volt a tettük. 2018 decemberében, az MTVA épületéből fegyveres, gumibotos biztonsági őrök képviselőket dobtak ki, miközben ők törvényből fakadó jogukkal éltek.






 

Mindeközben Orbán már vitára sem mer kiállni, pedig állítólag abban jó (volt).

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top