Politika

Nem hajlandóak válaszolni: súlyos szabálytalanság állhat a háttérben

Fotó: Népszava

December 13-án közölt egy cikket az Origo az egyik tüntetésről, melyben közzétettek egy a rendőrség által készített, a rendőrsorfal mögül kamerázott felvételt.


 

Az eset kapcsán a 444.hu megkérdezte levélben a rendőrséget, hogy a belső felvételek mily módon kerültek az Origo birtokába, esetleg ők adták-e oda. Az ügyben három megkeresést intézett a hatóság felé a hírportál, amikben azt is szerették volna tudni, hogy indul-e belső vizsgálat.

 

A rendőrség válaszára január 10-ig kellett várni, melyben azt közölték: “A rendőrség nem adott át médiatartalom-szolgáltatók részére a megkeresésben megjelölt kép- és hangfelvételt.”

Az tehát a rendőrség közléséből kiderül, hogy az Origo nem kaphatta meg a belső felvételeket legális módon, vagyis valakinek belső szabályok súlyos áthágásával kellett eljuttatnia a felvételt a laphoz.

 


A kiszivárgott videó kapcsán az Index is kérdésekkel fordult a rendőrséghez, melyekre szó szerint ugyan azt a választ küldte el a hatóság, mint amit a 444-nek küldött.
A rendőrség válaszából azonban az nem derült ki, hogy indult-e belső vizsgálat az ügyben, ezért a két hírportál újból elküldte kérdéseit a rendőrségnek.

Forrás: Origo

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top