Politika

Nem lesz, aki ellentmondhatna neki: még nagyobb hatalmat kap a kezébe

forrás: nol.hu

Megváltozik az ügyészség nyomozás rendszere, az eddig széttagolt struktúrát a Központi Nyomozó Főügyészség és a hozzátartozó régiós osztályok alá sorolják át – jelentette be pénteken a Legfőbb Ügyészség.


 

A Legfőbb Ügyészség részben a feladatok átadására hivatkozik, részben a hatékonyság növelésére, mikor  törli a járási ügyészségek nyomozati megbízását, de e mellett megszűnik az eddigiekben szintén nyomozást végző Pestvidéki Nyomozó Ügyészség és Budapesti Nyomozó Ügyészség is.

HELYETTÜK A FŐVÁROSI NYOMOZÓÜGYÉSZSÉG ÁLL FEL, AMI A POLT-FÉLE LEGFŐBB ÜGYÉSZSÉGNEK ALÁRENDELVE DOLGOZIK MAJD.

 

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) és régiós osztályai pedig átveszik az összes olyan nyomozási megbízást a járási szervektől, melyek kizárólag ügyészségi hatáskörbe tartoznak: ilyen például  a vesztegetés, a befolyás vásárlása, a befolyással üzérkedés, mind-mind olyan ügytípusok, amelyek egyértelműen a korrupcióhoz kötődnek.

Egyébként, a KNYF legutóbb azzal lett ismert, amikor megállapították, hogy az MTVA-székház őrei jogszerűen rángattak, vonszoltak országgyűlési képviselőket – sőt, közérdekű üzem megzavarásáról beszéltek. Ekkori nyilatkozatuk vagy a törvények ismeretének teljes hiányáról tanúskodik, vagy arról, hogy egyszerűen megrendelésre dolgoznak.


 

Ez a lépés is teljesen jól illeszkedik abba a sorba, amely a független igazságszolgáltatás teljes lerombolását célozza.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top