Politika

Megkongatta a vészharangokat Soros, de nem aki miatt hinné

A kép forrása: Népszava

A milliárdos szerint a kínai elnök jelenti a legnagyobb fenyegetést a szabad társadalmakra.






 

Megkongatta a vészharangokat Soros György csütörtökön a davosi Világgazdasági Fórumon. A magyar származású üzletember szerint halálos veszélyt jelenthet a szabadságra, ha a mesterséges intelligenciát és a gépi tanulásos technológiákat az emberek elnyomására használják. Márpedig ez történik Kínában, ezért Hszi Csin-ping kínai elnököt

A JELENLEGI LEGVESZÉLYESEBB EMBERNEK NEVEZTE A SZABAD TÁRSADALMAKRA NÉZVE.

 

Elmondta: ugyan Vlagyimir Putyin is a demokrácia ellensége, de neki szerinte korlátozottabbak az erőforrásai a kínainál. Kínában jelenleg egy olyan központi adatbázist működtetnek, ahol különböző algoritmusok segítségével próbálják kiszűrni, hogy ki mekkora veszélyt jelenthet az egypártrendszerre. Soros felszólította Washingtont, hogy nézzen a körmére az olyan kínai óriásvállalatoknak, mint a Huawei és a ZTE, azok szerinte ugyanis példátlan biztonsági kockázatot jelenthetnek az emberekre nézve.

Bár pénteki rádióinterjújában újra beleszállt, Soros a tacskónapóleonunkról egy szót sem szólt, ebből is látszik, hogy nem egy ligában játszanak.






forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top