Politika

Nem gondolná honnan érkezett pofon a kereszténydemokratáknak!

Fotó: Bíró István / MTI

Míg a Fidesz-KDNP pártszövetség a migránsok elleni egyik legfőbb indokként kiemeli a keresztény kultúra megvédését, ami nem lenne biztosított a menekültek befogadásával, addig Ferenc pápa panamai látogatásának alkalmával felszólalt a migránsok megbélyegzése ellen – közölte az MTI.


 

A pápa Panamaváros tengerparti parkjában tartott beszédét több százezer hívő hallgatta. A szentbeszédében “értelmetlennek és felelőtlennek” minősítette, ha a hazájukból elvándorlókat a társadalmat érintő fenyegetésnek tekintik.

 

“Olyan egyházat akarunk, amely szívélyesen fogad, véd, támogat és integrál, amely nem megbélyegző, és kevéssé megbocsátó az összes migráns társadalmi veszélyként való értelmetlen és felelőtlen elítélése esetén” – hangsúlyozta többször is.

Ferenc pápa annak is hangot adott, hogy szerinte felháborító, ha egy jólétben bővelkedő társadalom elutasítja a migránsokat – akik kénytelenek voltak elhagyni a hazájukat vagy elvesztették a szülőföldjüket, gyökereiket, családjukat és munkájukat – ahelyett, hogy szolidaritást mutatnának feléjük és segítenének ezeknek az embereknek.


 

Így már kevésbé hiteles a keresztény kultúra megvédését hangoztató Orbán-kormány programja, ami fő ellenségként tekint a menekültekre.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top