Politika

Durva csaláson kapták rajta a minisztert! Megfontolja a lemondását?

Pestibulvar.hu

Rablóból lesz a legjobb pandúr, szokták mondani, és úgy tűnik így van ez a tudományos életben is. Ki tudná jobban, hogy a Magyar Tudományos Akadémia egyes munkatársai úgy vesznek fel fizetést az akadémiától, hogy évek óta nem is publikálnak, mint az, aki maga is hasonló cipőben jár.






 

No, Palkovics miniszter úr felkötötte a fekete övét, mielőtt elkezdett csapkodni, hátha így nagyobbat szól, és eltakarja a fehér kimonó a fekete lelkét, mert bizony van mit takargatni.

 

Ugyanis Palkovics is az MTA tagja, 2006-tól levelező tag, 2013 óta pedig rendes tagja az akadémiának. Emellett 2000-től az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetének (SZTAKI) munkatársa is, hiába a fideszes zsenik sok mindent tudnak egyszerre csinálni. De nem is volt olyan szigorú magával, mint a kollégákkal szemben,

MINDENFÉLE PUBLIKÁCIÓ NÉLKÜL KAPOTT FIZETÉST MINDKÉT HELYRŐL.

 

Legalábbis ez derül ki saját doktori oldaláról, de sem az MTA hivatalos publikációs jegyzékében, a Magyar Tudományos Művek Tárában (MTMT) , sem a SZTAKI publikációs jegyzékében nincs nyoma 2014-óta tudományos tevékenységnek. Pedig az akadémia rendes tagjaként havi 455 ezer forintot kap Palkovics, míg a SZTAKI-tól (legalább tavaly júniusig) havi 800 ezer forintot kapott. Csak úgy, grátisz, a miniszteri fizu mellé.






 

A Magyar Narancs információi szerint  vagyonnyilatkozatai alapján Palkovics 2016 januárjában még 400 ezer forintot kapott a SZTAKI-tól, 2017-től kezdve 2018 júniusáig viszont már havi bruttó 800 ezer forintos SZTAKI-tól származó jövedelemről számolt be a miniszter – úgy, hogy ekkor már évek óta nem publikált. Tudományos tevékenységet sem nagyon végezhetett, hiszen 2014 és 2018 között oktatásért felelős államtitkárként dolgozott az Emberi Erőforrások Minisztériumában, emellett 2016-tól kormánybiztos is, de a SZTAKI-s fizetését még ekkor is felvette.

Mindez azért érdekes, mert az nem derül ki, hogy ki duplázta meg a fizetését úgy, hogy azért semmilyen munkát nem várt el cserébe. Szerintünk ennek semmi köze sincs ahhoz, hogy éppen kormánytag lett, egyszerű adminisztrációs hiba lehet.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top