Politika

Brutális nyugdíjcsökkentést terveznek? Így büntetnék, a nyugdíjasok egy részét!

Pestibulvar.hu

A Magyar Nemzeti Bank szakértői publikáltak egy 330 pontból álló reformcsomagot, melynek a nyugdíjakat érintő részére Simonovits András nyugdíjszakértő reagált az Élet és Irodalom cikkében.


 

A két ‘szakértő’ Botos Katalin és Botos József az eddigi legelképesztőbb javaslattal álltak elő.

SZERINTÜK A FELNEVELT GYEREKEK SZÁMÁTÓL KÉNE FÜGGNIE AZ INDULÓ NYUGDÍJAK ÖSSZEGÉNEK.

 

Azt javasolják, hogy a kétgyerekesek nyugdíjba vonuláskor kapják meg az eddigi összeget, és minden további gyerek után plusz 20 százalékkal emelnék az alapösszeget.

A GYERMEKTELENEK 40, MÍG AZ EGY GYERMEKKEL RENDELKEZŐK VISZONT 20 SZÁZALÉKKAL KEVESEBBET KAPNÁNAK.

 

Megnézem magamnak azt a kormányt, amely egy Botos–Botos-javaslatot próbálna megvalósítani. Jelenleg csak a francia nyugdíjrendszer ad szerény, 10 százalékos bónuszt legalább 3 gyermek után, lefelé nincs büntetés.” – írta Simonovits András.

 


Az MNB szakértőinek logikája az, hogy

“a gyerekszámtól függő nyugdíjak terve abból indul ki, hogy minél több gyerek születik, késéssel ugyan, de nő a dolgozók száma, s enyhül a nyugdíjrendszerre nehezedő népesedési teher.”

 

Simonovits a cikkben megemlíti, hogy

A JAVASLAT ÉRTELMEZHETŐ EGYFAJTA GYERMEKTELENSÉGI ADÓKÉNT IS:

“Talán legegyszerűbben úgy lehet megvilágítani a terv gyengeségét, ha gondolatkísérletként feltennénk, hogy a kötelező nyugdíjrendszer teljesen magánkézben van. Ekkor evidens lenne, hogy egy gyerekszám szerinti járadékmódosítás egyszerűen gyermektelenségi adó.

VOLT MÁR ILYEN, A RÁKOSI-RENDSZERBEN, IGAZ, CSAK A FÉRFIAKRA VONATKOZÓAN. ENNEK KITERJESZTÉSÉT AKARJUK A GYERMEKTELEN NŐKRE?”

 

Az MNB szakértői által javasolt 330 pont között szerepelt továbbá az is, hogy a nyugdíjalap kiszámításánál vegyék figyelembe a családi adókedvezményt is. Ez azonban növelné az így is már meglévő különbséget a nagycsaládosok javára.

 

Simonovits a cikkben megjegyzi, hogy

“EGY DEMOKRATIKUS RENDSZERBEN EGY NYUGDÍJJAVASLAT KIDOLGOZÁSA NEM ANNYIRA A NEMZETI BANK, MINT INKÁBB A PÉNZÜGYMINISZTÉRIUM FELADATA. “.

 


Tehát, ha veszünk két embert, akik mindketten ugyan azt a munkakört töltötték be egész életükben, csak az egyiknek három, a másiknak pedig egy gyereke van, akkor nyugdíjba vonulásukkor a több gyermekkel rendelkező, ugyan annyi elvégzett munkaévért, magasabb nyugdíjat kap majd, mint az egy gyermekes.

 

Felvetődik a kérdés, hogy a kormány és a nekik dolgozó szakértők, miért nem tekintik egyenlőnek az embereket?!

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top