Politika

Totális értetlenség: gőze nincs róla, mit gondolnak Orbánról Európában

Trócsányi László - Fotó: MTI / Mohai Balázs

Interjút adott Trócsányi László igazságügyi miniszter a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív német lapnak, melyben kifejtette, hogy Európának egy erős Európai Néppártra, a Néppártnak pedig egy erős Fideszre van szüksége.






 

A Fidesz európai parlamenti választás listavezetője, a lapinterjúban arról beszélt, hogy

A MAGYAR KORMÁNY ÁLTAL ELINDÍTOTT PLAKÁTKAMPÁNYT TELJESEN FÉLREÉRTELMEZTÉK, VALAMINT BÍZIK BENNE, HOGY A FIDESZ TAGJA MARADHAT AZ EURÓPAI NÉPPÁRTNAK.

 

A politikus a Fidesz Európai Néppártból való kizárásáról azt mondta, hogy az EPP egy nagy család, melyben sokan sok irányzatot képviselnek, és ezek “néha összeütköznek”. Valamint bízik benne, hogy a Fideszt nem zárják ki a pártcsaládból, és a március 20-án tartandó közgyűlésen az EPP többi tagja bölcs döntést hoz majd, ami természetesen a Fidesznek kedvező lesz.

“JELENLEG NINCSEN SEMMILYEN B-TERV”

– mondta a kérdésére, miszerint van-e B-terv arra az esetre, ha a Fideszt kizárják a jobbközép pártokat összefogó EPP-ből. Majd hozzátette: “mindig szomorú”, amikor válásra kerül a sor egy családban, mert minden válás fájdalmas, és rendszerint senki sem nyer rajta.

 






A plakátkampányról melynek egyik fő alakja az Európai Bizottság EPP-s elnöke, Jean-Claude Juncker, és ami a Néppártban kiváltotta a Fidesz maradása körüli vitát, azt mondta, hogy

“NEM JUNCKER SZEMÉLYÉT TÁMADTUK, HANEM A BIZOTTSÁG VÉLEMÉNYVEZÉREINEK ROSSZ DÖNTÉSEIT”.

 

Tehát a kampány, melyben a kormány szerint Brüsszel betelepítési kvótát szeretne bevezetni és pénzzel feltöltött bankkártyákat osztogatnak a menekülteknek, mindezt Soros és Juncker arcképével, nem arról szól, aminek látszik. Juncker csak illusztráció, aki a Bizottságot szimbolizálja.

 

Trócsányi kifejtette, hogy szerinte a brüsszeli testület az utóbbi években úgy lépett fel, mint egy “politikai bizottság”, miközben az európai szerződések egyértelműen leírják, hogy az Európai Tanácsnak kell meghatároznia a politikai irányt. A bizottság feladata csupán a szerződések szellemének megőrzése és a tanács által meghatározott irány követése.

“EHELYETT AZT LÁTJUK, HOGY A TANÁCS BEFOLYÁSA CSÖKKEN, ÉS A BIZOTTSÁG AKARJA MEGHATÁROZNI A POLITIKAI IRÁNYT”

– mondta Trócsányi László.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top