Politika

Mire készül Orbán? Teljesen átalakítanák a nyugdíjrendszert: kiadták a közleményt!

Kép forrása: Orbán Viktor Facebook-oldala - a kép csak illusztráció

A Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület kiadott egy közleményt, mely szerint nyugdíjemelést szeretnének. Ennek az oka egyértelmű: az Erzsébet-utalványok és az egyéb tárgyi szavazatszerző kedvességek nem elégségesek ahhoz, hogy a nyugdíjasok elégedettek legyenek.






Egyelőre szinte semmi konkrétumot nem tudunk a kormány terveiről, annyi azonban biztos, hogy hamarosan gyökeres változások jönnek. A minap volt egy találkozó az Országos Nyugdíjas Parlament és az Emberi Erőforrás Minisztérium illetékesei között. Erről kiadtak most egy közleményt az MTI-ben, mely szerint Juhász László (MaSZSZ Nyugdíjas Tagozata Elnöke) tolmácsolta – az Országos Nyugdíjas Parlament III. ülése határozatának megfelelően –

a jelenlegi nyugdíjemelési gyakorlat megváltoztatásának szükségességét úgy, hogy a jövőben a nyugdíjemeléskor a tervezett fogyasztói áremelkedésen túl a tervezett bruttó bérkiáramlás mértékét is vegyék figyelembe.

 

A közlemény tartalmaz még egy olyan mondatot, amely egyelőre csak sejteti a változást, az elmúlt évek gyakorlatából kiindulva azonban szinte biztosak lehetünk benne, hogy ehhez is hozzá fognak nyúlni:

a kormány a nyugdíjrendszer esetleges átalakításán gondolkodik.

 






Dr. Beneda Attila (EMMI Helyettes államtitkára) tájékoztatást adott arról, hogy a Kormány háttérintézményeiben tervező munka folyik a nyugdíjrendszer jövőbeni átalakításának lehetőségeiről.

 

Így tehát már folyik a háttérmunka, a kormány esetlegesen gondolkodik. Amikor hasonló gondolatai merültek fel a kormánynak, a korengedményes nyugdíjakat megtépázták, a rokkantnyugdíjasokat bűnözőként tüntették fel, és számos támogatástól estek el ezáltal.

 

Mi lesz, ha most a rendes nyugdíjakhoz is hozzányúlnak?

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top