Politika

Kipakolt az ősfideszes: ezért kell Orbánnak egyre többet lopnia

Bozóki András mondhatjuk, ott volt a Fidesz születésekor. 1988-1993 között tagja volt a Fidesznek. Sőt! 1990 januártól májusig a Fidesz szóvivője, 1991-1992-ben a párt országgyűlési képviselőcsoportjának szakértője volt, míg 1993-ban ki nem lépett a pártból.


 

A 24.hu-nak adott interjújában szépen levezeti Orbánnak és  rendszerének főbb mozgatórugóit. Ebből, nem meglepő módon az egyik legfontosabb a pénz. Felmerült a kérdés, hogy ha egy párt finanszírozása, egy országgyűlési kampány kivitelezése töredéke annak, ami már most is csak Mészáros Lőrinc nevén van, akkor minek még több pénz?

 

“Nemcsak a választásra kell a pénz, hanem egyéb kampányokra, lobbistákra, hétköznapokra.

RÁADÁSUL ORBÁN NYILVÁN SPÁJZOL A NEHEZEBB IDŐKRE, HISZEN ÍNSÉGBEN IS FIZETNIE KELL MAJD AZOKAT, AKIKRE TÁMASZKODIK.”

– válaszolja erre Bozóki, és most kapaszkodjanak meg, mert azt is elárulja, kikből áll és mekkora az udvartartása Orbánnak. Véleménye szerint a nagy intézmények, médiaholdingok, fegyveres testületek, oktatási központok, kórházak, kulturális egységek vezetőit, a parlamenti képviselőket, pártközeli vállalkozókat, kampánygurukat, nemzetközi lobbistákat, önkormányzati tótumfaktumokat kell ide sorolni, akiknek a száma

PÁR EZER.

 

Közülük néhány kiemelt káder leválthatatlan. Pintér Sándor, Varga Mihály, Matolcsy György, Polt Péter, Rogán Antal, Kövér László, Habony Árpád és Kubatov Gábor az utóbbi húsz évben mindig szorosan ott állt Orbán mellett. És később felépült a Mészáros Lőrinc nevével jelképezett gazdasági hálózat.

 

Hívta már ezt Orbán “Polgári Magyarországnak”, aztán lett belőle “Nemzeti Együttműködés Rendszere”, majd “illiberális demokrácia”, most pedig “régivágású kereszténydemokrácia” az elnevezés.


Pedig csak egyszerű feudalizmus ez, ahol a legnagyobb földbirtokos a király.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top