Politika

Ebből komoly botrány lehet: lengyel képviselő tárta fel Orbán nemzetközi terveit

Sławomir Nitras lengyel parlamenti képviselő, Polgári Platform (PO) képviselője a német Axel Springer és a Ringier tulajdonában lévő Onet.pl nevű lengyel híroldalnak adott interjút, amiben megdöbbentő kijelentéseket tesz Orbán Viktorra nézve. Az interjúban elhangzottakra Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke álhírnek minősítette, és nem kívánt vele foglalkozni, és a budapesti ukrán nagykövetség sem kívánta kommentálni a    Azonnali-n megjelent cikket.


„ORBÁN VIKTOR ARRA ÖSZTÖKÉLT MINKET, HOGY FOGLALJUNK EL TERÜLETEKET AZ UKRÁN VÁLSÁG IDEJÉN, ÉS OSSZUK FEL ŐKET. ARRÓL ÁLMODIK, HOGY ÁTRAJZOLJA EURÓPA HATÁRAIT, MINT VLAGYIMIR PUTYIN.”

– nyilatkozta a lengyel képviselő, akinek a pártja az ukrán válság idején kormányozta Lengyelországot. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy amikor a riporter megkérdezte, hogy pontosan mikor történt ez, Nitras nem válaszol, hanem azt mondja, hogy Orbán nyilvánosan is beszélt erről – ez azonban nem igaz. Az viszont igaz, hogy Orbán diplomáciai botrányt kavart 2014 májusában, amikor azt mondta, hogy a kárpátaljai magyarokat is megilleti az autonómia. Akkor került nyilvánosságra az a botrányos hangfelvétel is, amelyen lengyel politikusok és gazdasági vezetők azt mondják, hogy

„ORBÁN ÚGY LESZOPTA PUTYINT, HOGY AZÓTA FELCSAPOTT FAROKKAL JÁR”

 

A teljes interjú itt tekinthető meg, igaz, csak lengyelül:

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top