Politika

Beismerték a kormányzati kudarcot – már biztos, hogy ennyivel kevesebb pénzt kap az ország

Pestibulvar.hu

Most már a kormányzat sem tudja tagadni, amit az ellenzék már egy ideje mond: Orbánék politikája nem csak politikai, de súlyos pénzügyi veszteségeket is okoz az országnak. Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára, a Magyar Nemzetnek adott interjújában elismerte:


MAGYARORSZÁG ­UNIÓS TÁMOGATÁSA JELENTŐSEN, AKÁR 24 SZÁZALÉKKAL CSÖKKENHET.

 

Többek között azt is elárulta, hogy “Minden körülmények között kiállunk amellett, hogy a kohéziós politikát az azzal közvetlenül össze nem függő célokkal nem lehet összekötni, legyen szó akár a migrációról, akár a jogállamiságról.”

 

Tehát, a jogállam lebontásával még további pénzektől is el eshet a kormányzat, ha belép az az új szabályozás, amit már egyre több tagállam támogat: eszerint az unió alapértékeit megszegők nem juthatnak hozzá minden forráshoz.


Az államtitkár szerint akármilyen kompromisszumba nem megy bele a kormány. Csak arra leszünk kíváncsiak, hogy helyette mit fognak csinálni, esetleg a feneküket tudják a földhöz csapkodni, mert más lehetőséget nem nagyon látunk, a perifériára szorult Fidesz és Orbán esetében.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top