Politika

Beismerték: tud róla a kormány, hogy bűnözők árulják a magyar állampolgárságot!

A szocialista Mesterházy Attila kérdezett arról, hogy „Hogyan kívánják megszüntetni a visszaélési lehetőségeket?”, illetve „Van-e tudomása az Információs Hivatalnak arról, hogy esetlegesen már országokban is pénzért árultak magyar állampolgárságot?”. Meg arról, hogy „Vizsgálta-e az Információs Hivatal az állampolgársági mutyi újabb fejezetét?”

Lázár János válaszolt, amiben arról beszélt, a sajtóban leírt részigazságok nem alkalmasak arra, hogy újranyissák a vitát a kérdésről. Azonban azt kijelentette, hogy:

a Kormánynak valóban van tudomás a arról, hogy bizonyos bűnözői körök üzletszerűen visszaéléseket folytattak a honosítási okmányokkal. A nyomozások azt mutatják, hogy több esetben az ügyintézők közbenjárásával történtek ezek a cselekmények. Megerősítem korábbi kijelentésemet, miszerint minden ilyen ügyben a szükséges intézkedések megtörténtek, több megyei rendőrkapitányságon jelenleg is nyomozás folyik az érintettek ellen.

A miniszter szerint egy olyan rendszert vezettek be, amely minimálisra csökkenti a visszaélések lehetőségét.

Állítja, az érintett szolgálatok kiemelt figyelemmel kísérnek minden ilyen ügyet és amennyiben visszaélés vagy bűncselekmény gyanúja merül fel, haladéktalanul megteszik a szükséges lépéseket.


Forrás: 24.hu | f2

 
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top